Axel Miller nieuwe CEO bij D’Ieteren

Axel Miller nieuwe CEO bij D’Ieteren

Axel Miller, ex-CEO van Dexia en sinds 2010 onafhankelijk bestuurder bij autodienstengroep D’Ieteren, neemt daar vanaf 1 augustus de fakkel over van CEO Jean-Pierre Bizet. Dat dit een totaal onverwachte beslissing is, moest zelfs Bizet toegeven: hij werd amper 48 uur voor de aankondiging op de hoogte gebracht.

Snelle wissel

Jean-Pierre Bizet startte zijn carrière bij D’Ieteren in 2002 en werd in 2005 aangeduid als gedelegeerd bestuurder. In die rol was hij mee verantwoordelijk voor de verwerving van bijna 95 procent van voertuigbeglazingsspecialist Belron en de verkoop van het meerderheidsbelang in Avis Europe. Sinds twee jaar zoekt hij naar een derde pijler voor de groep, maar die is tot vandaag nog niet gevonden.

 

Bizet had aangegeven nog tot eind 2015 beschikbaar te zijn als CEO, maar zal nu vervroegd de fakkel doorgeven aan  Axel Miller. Bizet wordt vanaf 1 augustus niet-uitvoerend bestuurder bij D’Ieteren.


Ex-Dexia

De 48-jarige Miller, die tot vorig jaar partner en voorzitter was van het directiecomité van Petercam, stond vooral in de kijker toen hij CEO van Dexia was tussen 2006 en 2008. De rol die Miller in het Dexia-verhaal speelde, was trouwens niet steeds onbesproken.

 

Roland D’Ieteren, voorzitter van de raad van bestuur, heeft er echter alle vertrouwen in dat Miller de geschikte persoon is om de rol van gedelegeerd bestuurder op zich te nemen en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 

22 procent marktaandeel

D’Ieteren telt vandaag 25.700 medewerkers en verdeelt in België wagens van Audi, Volkswagen, Seat, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. In 2012 boekte de groep een omzet van 2,8 miljard euro en heeft daarmee een marktaandeel van 22 procent.

 

In het eerste kwartaal van dit jaar lagen zowel winst als omzet echter lager, wat vooral te wijten zou zijn aan de zwakke automarkt in België.

Tags: