Belg koopt twee keer zoveel luxeauto’s als rest van Europa | RetailDetail

Belg koopt twee keer zoveel luxeauto’s als rest van Europa

Belg koopt twee keer zoveel luxeauto’s als rest van Europa

In België rijden twee keer zoveel auto’s van premiummerken rond als in de rest van Europa. Dat is voor een groot deel toe te schrijven aan de populariteit van de bedrijfswagen, waarbij vaak wordt gekozen voor een duurder merk.

 

Hogere restwaarde

Vorig jaar waren de vijf grootste premiummerken (BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo en Porsche) goed voor 23,8 procent van alle verkochte auto’s in België. Dat blijkt uit cijfers van autosectorfederatie Febiac.

 

Wordt er enkel naar bedrijfswagens gekeken, dan is dat aandeel nog een flink stuk hoger. Bijna de helft van de top twintig van populairste modellen, die als bedrijfswagen worden ingeschreven, is afkomstig van één van die vijf premiummerken. Dat schrijft De Tijd.

 

Belangrijk in dat opzicht is het feit dat de restwaarde aan het einde van een leasecontract veel hoger is bij de premiummerken, terwijl de onderhoudskosten al bij al nog meevallen.

 

Vorig jaar werden er in Europa vijf nieuwe premiumwagens per duizend inwoners verkocht. In België was dat aantal met tien nieuwe wagens per duizend inwoners twee keer zo hoog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Lidl start binnenkort met verkoop BMW’s

26/03/2018

De Duitse discountketen Lidl voegt binnenkort auto’s van BMW toe aan het gamma. Dat doet het bedrijf nadat het een contract heeft afgesloten met de Duitse autoconstructeur rond de levering van bedrijfswagens.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.