BMW denkt aan Europese versie van Uber | RetailDetail

BMW denkt aan Europese versie van Uber

BMW denkt aan Europese versie van Uber

De Duitse autofabrikant BMW zou plannen hebben om een eigen Europese versie van taxibedrijf Uber op te zetten. Dat laat bestuurslid Peter Schwarzenbauer in ieder geval uitschijnen tijdens een interview.

DriveNow

Schwarzenbauer zegt dat het niet onmogelijk is dat BMW zijn car sharing service verder zal uitbreiden in de richting van ride sharing. BMW baat in Duitsland samen met autoverhuurder Sixt al DriveNow uit. Die vervoersdienst biedt in Duitsland honderden BMW’s en Mini’s aan die voor een korte tijd kunnen worden gehuurd. Binnenkort kunnen die dus misschien worden gehuurd en daarna door de gebruiker ingezet worden als taxi. DriveNow is naast Duitsland ook nog te vinden in Denemarken, Engeland, Oostenrijk en Zweden.

 

Volgens Schwarzenbauer is er ook nog ruimte voor zo’n dienst, aangezien Uber nog niet helemaal is doorgedrongen in Europa. Dat komt volgens hem door ‘cowboymentaliteit van Silicon Valley’, waarmee Uber heeft geprobeerd uit te pakken. De BMW-bestuurder stelt dat de Europese markt zo echter niet werkt. Hij gaat er wel van uit dat Uber in de nabije toekomst nog eens een stevige poging zal doen om Europa echt te veroveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

“Aldi denkt na over hereniging Nord en Süd”

15/02/2018

De Duitse discounter Aldi overweegt om de nu nog apart opererende takken Nord en Süd opnieuw onder één dak te brengen. Dat moet blijken uit een verslag dat het doorgaans goed geïnformeerde Duitse weekblad Manager Magazin kon inkijken.

Stabiele winstcijfers voor Metro in eerste kwartaal

13/02/2018

Het Duitse Metro heeft in het eerste kwartaal de winstcijfers weten te stabiliseren ten opzichte van een jaar eerder, ondanks een terugval in Rusland. Het bespaarde daarbij vooral op herstructureringskosten bij Real.

Puma doorbreekt grens van 4 miljard euro omzet

12/02/2018

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het voorbije boekjaar voor het eerst de grens van vier miljard euro omzet doorbroken, dankzij een omzetgroei van 16% ten opzichte van een jaar eerder.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top