BMW denkt aan Europese versie van Uber

BMW denkt aan Europese versie van Uber

De Duitse autofabrikant BMW zou plannen hebben om een eigen Europese versie van taxibedrijf Uber op te zetten. Dat laat bestuurslid Peter Schwarzenbauer in ieder geval uitschijnen tijdens een interview.

DriveNow

Schwarzenbauer zegt dat het niet onmogelijk is dat BMW zijn car sharing service verder zal uitbreiden in de richting van ride sharing. BMW baat in Duitsland samen met autoverhuurder Sixt al DriveNow uit. Die vervoersdienst biedt in Duitsland honderden BMW’s en Mini’s aan die voor een korte tijd kunnen worden gehuurd. Binnenkort kunnen die dus misschien worden gehuurd en daarna door de gebruiker ingezet worden als taxi. DriveNow is naast Duitsland ook nog te vinden in Denemarken, Engeland, Oostenrijk en Zweden.

 

Volgens Schwarzenbauer is er ook nog ruimte voor zo’n dienst, aangezien Uber nog niet helemaal is doorgedrongen in Europa. Dat komt volgens hem door ‘cowboymentaliteit van Silicon Valley’, waarmee Uber heeft geprobeerd uit te pakken. De BMW-bestuurder stelt dat de Europese markt zo echter niet werkt. Hij gaat er wel van uit dat Uber in de nabije toekomst nog eens een stevige poging zal doen om Europa echt te veroveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

FNG mikt op Duitsland en Spanje

04/10/2017

Modegroep FNG is ondertussen een gevestigde naam in de Benelux en dus begint het bedrijf uit te kijken naar andere markten. Voor de Nederlandse merken ziet CEO Dieter Penninckx ruimte in Duitsland, terwijl hij voor de Belgische naar Spanje kijkt.

Verovering VS loopt moeizaam voor Lidl

29/09/2017

De eerste Amerikaanse winkels van Lidl presteren ‘angstwekkend zwak’, melden Duitse en Amerikaanse media. Het management grijpt in en versterkt vanuit Duitsland zijn greep op de overzeese operaties.  

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Belg Olivier Van den Bossche krijgt topfunctie bij Metro

21/09/2017

De Belg Olivier Van den Bossche gaat aan de slag bij het Duitse Metro en krijgt daar een topfunctie. Hij wordt ‘operating partner’ bij Metro Cash & Carry en komt zo aan het hoofd te staan van een aantal landen waar die actief is.

Mitiska haalt tweede Duitse retailpark binnen

19/09/2017

Nog geen twee weken na zijn eerste Duitse acquisitie zet het Brusselse vastgoedbedrijf Mitiska REIM een nieuwe stap bij onze Oosterburen. Het koopt het Häuersteig Retail Park in Freiberg bij Dresden aan, in samenwerking met het Frankfurtse ZREV.

Back to top