BMW denkt aan Europese versie van Uber

BMW denkt aan Europese versie van Uber

De Duitse autofabrikant BMW zou plannen hebben om een eigen Europese versie van taxibedrijf Uber op te zetten. Dat laat bestuurslid Peter Schwarzenbauer in ieder geval uitschijnen tijdens een interview.

DriveNow

Schwarzenbauer zegt dat het niet onmogelijk is dat BMW zijn car sharing service verder zal uitbreiden in de richting van ride sharing. BMW baat in Duitsland samen met autoverhuurder Sixt al DriveNow uit. Die vervoersdienst biedt in Duitsland honderden BMW’s en Mini’s aan die voor een korte tijd kunnen worden gehuurd. Binnenkort kunnen die dus misschien worden gehuurd en daarna door de gebruiker ingezet worden als taxi. DriveNow is naast Duitsland ook nog te vinden in Denemarken, Engeland, Oostenrijk en Zweden.

 

Volgens Schwarzenbauer is er ook nog ruimte voor zo’n dienst, aangezien Uber nog niet helemaal is doorgedrongen in Europa. Dat komt volgens hem door ‘cowboymentaliteit van Silicon Valley’, waarmee Uber heeft geprobeerd uit te pakken. De BMW-bestuurder stelt dat de Europese markt zo echter niet werkt. Hij gaat er wel van uit dat Uber in de nabije toekomst nog eens een stevige poging zal doen om Europa echt te veroveren.