BMW denkt aan Europese versie van Uber

BMW denkt aan Europese versie van Uber

De Duitse autofabrikant BMW zou plannen hebben om een eigen Europese versie van taxibedrijf Uber op te zetten. Dat laat bestuurslid Peter Schwarzenbauer in ieder geval uitschijnen tijdens een interview.

DriveNow

Schwarzenbauer zegt dat het niet onmogelijk is dat BMW zijn car sharing service verder zal uitbreiden in de richting van ride sharing. BMW baat in Duitsland samen met autoverhuurder Sixt al DriveNow uit. Die vervoersdienst biedt in Duitsland honderden BMW’s en Mini’s aan die voor een korte tijd kunnen worden gehuurd. Binnenkort kunnen die dus misschien worden gehuurd en daarna door de gebruiker ingezet worden als taxi. DriveNow is naast Duitsland ook nog te vinden in Denemarken, Engeland, Oostenrijk en Zweden.

 

Volgens Schwarzenbauer is er ook nog ruimte voor zo’n dienst, aangezien Uber nog niet helemaal is doorgedrongen in Europa. Dat komt volgens hem door ‘cowboymentaliteit van Silicon Valley’, waarmee Uber heeft geprobeerd uit te pakken. De BMW-bestuurder stelt dat de Europese markt zo echter niet werkt. Hij gaat er wel van uit dat Uber in de nabije toekomst nog eens een stevige poging zal doen om Europa echt te veroveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Essentiel betreedt de Duitse markt

30/11/2017

Het Belgische modemerk Essentiel zet zijn Europese expansie verder. Vanaf december gaat ook Duitsland voor de bijl, met een eerste eigen winkel in Keulen. Volgend jaar komen daar nog meer winkels en een Duitse webwinkel bij.

Rocket Internet maakt verlies deels goed

30/11/2017

De Duitse incubator Rocket Internet is nog niet uit de rode cijfers, maar brengt het tekort wel significant terug. Dat dankt het bedrijf onder meer aan de beursgang van maaltijdbezorgdienst Delivery Hero.

Brax gaat Belgische kledingwinkels zelf beheren

28/11/2017

Het Duitse Brax neemt vanaf begin volgend jaar tien van zijn achttien Belgische winkels in eigen beheer. Sinds 1995 vertrouwde de Duitse kledingketen de exploitatie daarvan toe aan modedistributeur ARW Retail.

Curated shoppingservice van Zalando opent pop-up

27/11/2017

Zalon, de 'curated shopping'-dienst van webshop Zalando, heeft eind vorige week een eerste pop-up geopend in Berlijn. De komende drie weken kunnen klanten er rechtstreeks contact hebben met de stylisten.

Back to top