BMW verkoopt miljoen auto’s in half jaar

BMW verkoopt miljoen auto’s in half jaar

De Duitse autofabrikant BMW heeft in de eerste zes maanden van 2014 meer dan een miljoen auto's verkocht. Het is de eerste keer dat de autobouwer de grens van 1 miljoen overschrijdt op een periode van zes maanden.

2 miljoen dit jaar is ambitie

Bij die cijfers worden ook de verkopen van de twee zustermerken Mini en Rolls-Royce meegerekend. Volgens verkoopdirecteur ligt het bedrijf dan ook op koers om zijn doelstelling van twee miljoen verkochte wagens in 2014 te halen.

 

Ook bij Volkswagen steeg de verkoop, met vier procent ten opzichte van een jaar geleden, en werd zo de grens van 3 miljoen verkochte auto's voor het eerst doorbroken. Daarbij gaat het enkel om wagens die worden verkocht onder het merk Volkswagen en dus niet om andere merken binnen het concern.

 

Ook bij Opel konden ze een stijging van 4 procent laten optekenen. Dat had het vooral te danken aan de verkoop van het model Mokka. In totaal verkocht Opel in de eerste zes maanden van dit jaar 564.000 auto's. De goede cijfers zullen een opluchting zijn voor moederbedrijf General Motors, dat vorig jaar aankondigde 4 miljard euro te investeren over een periode van drie jaar, om de noodlijdende Europese tak te redden.

Tags: