BMW verkoopt miljoen auto’s in half jaar | RetailDetail

BMW verkoopt miljoen auto’s in half jaar

BMW verkoopt miljoen auto’s in half jaar

De Duitse autofabrikant BMW heeft in de eerste zes maanden van 2014 meer dan een miljoen auto's verkocht. Het is de eerste keer dat de autobouwer de grens van 1 miljoen overschrijdt op een periode van zes maanden.

2 miljoen dit jaar is ambitie

Bij die cijfers worden ook de verkopen van de twee zustermerken Mini en Rolls-Royce meegerekend. Volgens verkoopdirecteur ligt het bedrijf dan ook op koers om zijn doelstelling van twee miljoen verkochte wagens in 2014 te halen.

 

Ook bij Volkswagen steeg de verkoop, met vier procent ten opzichte van een jaar geleden, en werd zo de grens van 3 miljoen verkochte auto's voor het eerst doorbroken. Daarbij gaat het enkel om wagens die worden verkocht onder het merk Volkswagen en dus niet om andere merken binnen het concern.

 

Ook bij Opel konden ze een stijging van 4 procent laten optekenen. Dat had het vooral te danken aan de verkoop van het model Mokka. In totaal verkocht Opel in de eerste zes maanden van dit jaar 564.000 auto's. De goede cijfers zullen een opluchting zijn voor moederbedrijf General Motors, dat vorig jaar aankondigde 4 miljard euro te investeren over een periode van drie jaar, om de noodlijdende Europese tak te redden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.