Britse Halfords opent online marktplaats

Britse Halfords opent online marktplaats

De Britse keten Halfords heeft in het Verenigd Koninkrijk een online marktplaats opgericht waar verschillende partners hun producten kunnen verkopen in hun eigen 'stalletjes' op de webshop van Halfords.

Eerste project onder nieuwe CEO

Die had vorig jaar negentig miljoen bezoekers en dat had resultaat: een kwart van alle verkochte fietsen van Halfords werd online gekocht. Het bedrijf wil daarom verder gebruik maken van dat succes en het breidt het aanbod met deze marktplaats gevoelig uit.

 

Halfords heeft bij de start van de marktplaats al meer dan dertig partners kunnen strikken, waaronder Toolsave, Kiddimoto en e-bikes direct. De marktplaats is één van de eerste grote projecten sinds de aanstelling van de nieuwe CEO Jill McDonald.

 

McDonald werd in maart aangesteld als de CEO, nadat ze eerder verantwoordelijk was voor de Britse activiteiten van fastfoodketen McDonald's. Ze verving toen Matt Davies, die naar Tesco trok om daar de Britse afdeling te leiden. McDonald is nu verantwoordelijk voor het uitvoeren van de nieuwe strategie van Halfords die door Davies werd uitgetekend. Daarbij wil de keten vooral op de verkoop van fietsen focussen.

Tags: