Britse Halfords opent online marktplaats | RetailDetail

Britse Halfords opent online marktplaats

Britse Halfords opent online marktplaats

De Britse keten Halfords heeft in het Verenigd Koninkrijk een online marktplaats opgericht waar verschillende partners hun producten kunnen verkopen in hun eigen 'stalletjes' op de webshop van Halfords.

Eerste project onder nieuwe CEO

Die had vorig jaar negentig miljoen bezoekers en dat had resultaat: een kwart van alle verkochte fietsen van Halfords werd online gekocht. Het bedrijf wil daarom verder gebruik maken van dat succes en het breidt het aanbod met deze marktplaats gevoelig uit.

 

Halfords heeft bij de start van de marktplaats al meer dan dertig partners kunnen strikken, waaronder Toolsave, Kiddimoto en e-bikes direct. De marktplaats is één van de eerste grote projecten sinds de aanstelling van de nieuwe CEO Jill McDonald.

 

McDonald werd in maart aangesteld als de CEO, nadat ze eerder verantwoordelijk was voor de Britse activiteiten van fastfoodketen McDonald's. Ze verving toen Matt Davies, die naar Tesco trok om daar de Britse afdeling te leiden. McDonald is nu verantwoordelijk voor het uitvoeren van de nieuwe strategie van Halfords die door Davies werd uitgetekend. Daarbij wil de keten vooral op de verkoop van fietsen focussen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.