Carglass neemt Nederlandse concurrent Autotaalglas over | RetailDetail

Carglass neemt Nederlandse concurrent Autotaalglas over

Carglass neemt Nederlandse concurrent Autotaalglas over

Belron, moederbedrijf van Carglass, neemt de Nederlandse voertuigbeglazingsgroep Autotaalglas over. Met de 54 vestigingen erbij wordt de groep in Nederland in één klap dubbel zo groot.

Van 56 naar 110 vestigingen

Het Nederlandse Autotaalglas, dat autoruiten vervangt of herstelt, wordt overgenomen door Belron, de grootste voertuigbeglazingsgroep ter wereld en moederbedrijf van Carglass. Financiële details werden niet vrijgegeven.

 

Franchiseorganisatie Autotaalglas bestaat sinds 1986 en realiseert zo'n 3 miljoen euro omzet met 54 vestigingen verspreid over heel Nederland. Dat zijn er (slechts) twee minder dan de 56 die Carglass momenteel bij onze noorderburen uitbaat.

 

Beide merken zullen wel los van elkaar blijven functioneren: "Zo kunnen we twee 'value propositions' aanbieden. Autotaalglas is iets goedkoper dan Carglass", zegt woordvoerster Pascale Weber van D'Ieteren in zakenkrant De Tijd. De Brusselse autodienstengroep D'Ieteren controleert 94,85% van Belron. Belron is intussen actief in 34 landen over vijf continenten en telt 26.500 werknemers die jaarlijks ruim 11 miljoen klanten bedienen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.