Carville verkoopt buitenlandse auto's exclusief via internet

Carville verkoopt buitenlandse auto's exclusief via internet

Het eenmansbedrijfje Carville uit Nieuwkerken-Waas is gestart met de online verkoop van auto's in ons land. Het gaat om nieuwe voertuigen die oprichter Arne Valaert op bestelling in het buitenland koopt, ophaalt en vervolgens aan huis levert. Het initiatief is volgens Federauto, de Belgische confederatie van de autohandel, volledig legaal.

Goedkoper in het buitenland

Ietwat kort door de bocht is Carville eigenlijk een pure internetversie van autosupermarkt Cardoen, dus zonder de showrooms (waarvan de pionier van de autosupermarkten er intussen al negen heeft in ons land). Vooralsnog is het aanbod van Carville beperkt tot drie merken: Renault, Volkswagen en Peugeot (Cardoen biedt er meer dan 25 aan), al zijn andere merken op aanvraag mogelijk.

 

Net als Cardoen stelt ook oprichter Arne Valaert dat hij voordeel haalt uit de aankoop van auto's in het buitenland. "De lokale markten kennen er vaak een andere dynamiek dan in België. Soms zijn er grotere overschotten en grotere promoties dan in ons land." Op de website belooft Carville alvast kortingen van 10 tot 20% (en soms meer) ten opzichte van de Belgische catalogusprijs.

 

Geen overname, noch financiering

 Anders dan Cardoen koopt Carville de auto's enkel op bestelling en dus niet in grotere hoeveelheden, waardoor je als consument wat meer vrije keuze hebt qua kleuren of opties (net als bij de klassieke autodealer, zeg maar). Arne Valaert koopt de auto namelijk pas wanneer een klant die via het internet bestelt en na betaling van een voorschot van 15%.

 

Carville beperkt zich ook louter tot de aankoop en levering van de nieuwe wagens: de onderneming neemt geen oude auto's over en biedt evenmin finananciering aan. Voor de garantie verwijst de verkoper naar de fabrikant van de wagen: die is volgens een Europese richtlijn verplicht om twee jaar garantie te geven.

Tags: