Carville verkoopt buitenlandse auto's exclusief via internet | RetailDetail

Carville verkoopt buitenlandse auto's exclusief via internet

Carville verkoopt buitenlandse auto's exclusief via internet

Het eenmansbedrijfje Carville uit Nieuwkerken-Waas is gestart met de online verkoop van auto's in ons land. Het gaat om nieuwe voertuigen die oprichter Arne Valaert op bestelling in het buitenland koopt, ophaalt en vervolgens aan huis levert. Het initiatief is volgens Federauto, de Belgische confederatie van de autohandel, volledig legaal.

Goedkoper in het buitenland

Ietwat kort door de bocht is Carville eigenlijk een pure internetversie van autosupermarkt Cardoen, dus zonder de showrooms (waarvan de pionier van de autosupermarkten er intussen al negen heeft in ons land). Vooralsnog is het aanbod van Carville beperkt tot drie merken: Renault, Volkswagen en Peugeot (Cardoen biedt er meer dan 25 aan), al zijn andere merken op aanvraag mogelijk.

 

Net als Cardoen stelt ook oprichter Arne Valaert dat hij voordeel haalt uit de aankoop van auto's in het buitenland. "De lokale markten kennen er vaak een andere dynamiek dan in België. Soms zijn er grotere overschotten en grotere promoties dan in ons land." Op de website belooft Carville alvast kortingen van 10 tot 20% (en soms meer) ten opzichte van de Belgische catalogusprijs.

 

Geen overname, noch financiering

 Anders dan Cardoen koopt Carville de auto's enkel op bestelling en dus niet in grotere hoeveelheden, waardoor je als consument wat meer vrije keuze hebt qua kleuren of opties (net als bij de klassieke autodealer, zeg maar). Arne Valaert koopt de auto namelijk pas wanneer een klant die via het internet bestelt en na betaling van een voorschot van 15%.

 

Carville beperkt zich ook louter tot de aankoop en levering van de nieuwe wagens: de onderneming neemt geen oude auto's over en biedt evenmin finananciering aan. Voor de garantie verwijst de verkoper naar de fabrikant van de wagen: die is volgens een Europese richtlijn verplicht om twee jaar garantie te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.