Citroën opent eerste Belgische DS Store

Citroën opent eerste Belgische DS Store

Autofabrikant Citroën opent binnenkort zijn eerste DS Store in België, waarmee het de DS-modellen als apart merk in de markt wil zetten. De volgende jaren zullen er nog meer DS Stores de deuren openen.

Vijf winkels in drie jaar

De eerste DS Store opent zijn deuren op 8 januari 2015 in Drogenbos, maar daar blijft het zeker en vast niet bij. "De volgende drie jaar zullen in de grote Belgische steden vijf DS Stores verschijnen, en een twintigtal DS Salons, een soort DS-wereld binnen de bestaande Citroën-concessies in het land", zegt François Guieysse, directeur van Citroën en DS Belux aan Vroom.

 

Citroën wil met het merk DS de stap naar de premium-markt zetten en maakt daarvoor gretig gebruik van het bekende DS-label. De eerste Citroën DS werd in 1955 op het autosalon van Parijs en sloeg toen in als een bom, vanwege zijn speciale lijnen en voor die tijd revolutionaire technieken. Meest memorabel is ongetwijfeld de hydropneumatische vering. Bij ons kreeg de Citroën DS al snel de bijnamen Snoek of Strijkijzer, gebaseerd op de speciale vormgeving.

Tags: