D’Ieteren in zee met autodeelplatform Drivy | RetailDetail

D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

Autodeelplatform Drivy krijgt er de komende weken een pak wagens bij: een aantal D’Ieteren-concessiehouders uit Antwerpen en Brussel zal dan zijn vervangwagens te huur zetten op het platform.

Win-win voor iedereen

Na BMW (met DriveNow), Daimler (met Car2Go) en Opel (met Maven) begeeft nu ook D’Ieteren, de Belgische invoerder van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, zich op de markt van het autodelen. D’Ieteren sloot daartoe een deal met Drivy, het Franse autodeelplatform dat een half jaar geleden naar ons land kwam en intussen naar eigen zeggen meer dan 8.000 gebruikers telt die een duizendtal voertuigen delen.

 

Voorlopig gaat het wel om een test, waarbij enkele Antwerpse en Brusselse concessiehouders hun vloot vervangwagens ter beschikking stellen. Op die manier kunnen ze hun vloot "optimaliseren en rendabiliseren", klinkt het. Als de eerste resultaten bevredigend zijn, kunnen ook concessiehouders in andere steden toetreden.

 

Voor Drivy, dat zich tot nog toe hoofdzakelijk richtte tot particulieren die hun wagen voor een korte tijd en tegen een vergoeding willen uitlenen aan mensen die geen eigen auto hebben, is dit een eerste stap richting professionele autoverkopers. Als het project slaagt, willen de Fransen nog meer professionelen overtuigen om hun stilstaande vloot aan te bieden voor kortetermijnverhuur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top