D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

D’Ieteren gaat auto's verhuren via Drivy

Autodeelplatform Drivy krijgt er de komende weken een pak wagens bij: een aantal D’Ieteren-concessiehouders uit Antwerpen en Brussel zal dan zijn vervangwagens te huur zetten op het platform.

Win-win voor iedereen

Na BMW (met DriveNow), Daimler (met Car2Go) en Opel (met Maven) begeeft nu ook D’Ieteren, de Belgische invoerder van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, zich op de markt van het autodelen. D’Ieteren sloot daartoe een deal met Drivy, het Franse autodeelplatform dat een half jaar geleden naar ons land kwam en intussen naar eigen zeggen meer dan 8.000 gebruikers telt die een duizendtal voertuigen delen.

 

Voorlopig gaat het wel om een test, waarbij enkele Antwerpse en Brusselse concessiehouders hun vloot vervangwagens ter beschikking stellen. Op die manier kunnen ze hun vloot "optimaliseren en rendabiliseren", klinkt het. Als de eerste resultaten bevredigend zijn, kunnen ook concessiehouders in andere steden toetreden.

 

Voor Drivy, dat zich tot nog toe hoofdzakelijk richtte tot particulieren die hun wagen voor een korte tijd en tegen een vergoeding willen uitlenen aan mensen die geen eigen auto hebben, is dit een eerste stap richting professionele autoverkopers. Als het project slaagt, willen de Fransen nog meer professionelen overtuigen om hun stilstaande vloot aan te bieden voor kortetermijnverhuur.