D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D'Ieteren, verdeler van de wagens van de Volkswagen-groep in België, heeft besloten om weer alle wagens van de groep aan te bieden. Eerder was besloten om modellen die mogelijk een hogere CO2-uitstoot hadden niet langer te verkopen.

Fiscale gevolgen voor Volkswagen

Begin november raakte bekend dat tijdens een intern onderzoek bij Volkswagen onregelmatigheden waren vastgesteld bij het verbruik en de CO2-uitstoot van een aantal modellen. D'Ieteren besloot toen om die modellen niet langer aan te bieden. Die zaak is nu echter opgehelderd en dus heeft de autoverdeler besloten om alle modellen terug in omloop te brengen.


"Aangezien deze onregelmatigheden niet technisch van aard zijn, zal er geen enkele technische ingreep nodig zijn voor de betrokken voertuigen. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van deze voertuigen bij dagelijks gebruik blijven dus ongewijzigd. De Volkswagen-groep garandeert bovendien dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of het weggedrag van de betrokken voertuigen", stelt D'Ieteren in een persbericht.


Volkswagen heeft ook gesteld dat het alle fiscale gevolgen van het hele schandaal op zich zal nemen. Zo is de autofiscaliteit in België verbonden aan de CO2-uitstoot en kan een hogere uitstoot dus voor hogere belastingen zorgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top