D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D'Ieteren, verdeler van de wagens van de Volkswagen-groep in België, heeft besloten om weer alle wagens van de groep aan te bieden. Eerder was besloten om modellen die mogelijk een hogere CO2-uitstoot hadden niet langer te verkopen.

Fiscale gevolgen voor Volkswagen

Begin november raakte bekend dat tijdens een intern onderzoek bij Volkswagen onregelmatigheden waren vastgesteld bij het verbruik en de CO2-uitstoot van een aantal modellen. D'Ieteren besloot toen om die modellen niet langer aan te bieden. Die zaak is nu echter opgehelderd en dus heeft de autoverdeler besloten om alle modellen terug in omloop te brengen.


"Aangezien deze onregelmatigheden niet technisch van aard zijn, zal er geen enkele technische ingreep nodig zijn voor de betrokken voertuigen. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van deze voertuigen bij dagelijks gebruik blijven dus ongewijzigd. De Volkswagen-groep garandeert bovendien dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of het weggedrag van de betrokken voertuigen", stelt D'Ieteren in een persbericht.


Volkswagen heeft ook gesteld dat het alle fiscale gevolgen van het hele schandaal op zich zal nemen. Zo is de autofiscaliteit in België verbonden aan de CO2-uitstoot en kan een hogere uitstoot dus voor hogere belastingen zorgen.

Tags: