D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen | RetailDetail

D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D’Ieteren start weer met verkoop alle modellen

D'Ieteren, verdeler van de wagens van de Volkswagen-groep in België, heeft besloten om weer alle wagens van de groep aan te bieden. Eerder was besloten om modellen die mogelijk een hogere CO2-uitstoot hadden niet langer te verkopen.

Fiscale gevolgen voor Volkswagen

Begin november raakte bekend dat tijdens een intern onderzoek bij Volkswagen onregelmatigheden waren vastgesteld bij het verbruik en de CO2-uitstoot van een aantal modellen. D'Ieteren besloot toen om die modellen niet langer aan te bieden. Die zaak is nu echter opgehelderd en dus heeft de autoverdeler besloten om alle modellen terug in omloop te brengen.


"Aangezien deze onregelmatigheden niet technisch van aard zijn, zal er geen enkele technische ingreep nodig zijn voor de betrokken voertuigen. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van deze voertuigen bij dagelijks gebruik blijven dus ongewijzigd. De Volkswagen-groep garandeert bovendien dat er geen enkele impact is op de technische veiligheid of het weggedrag van de betrokken voertuigen", stelt D'Ieteren in een persbericht.


Volkswagen heeft ook gesteld dat het alle fiscale gevolgen van het hele schandaal op zich zal nemen. Zo is de autofiscaliteit in België verbonden aan de CO2-uitstoot en kan een hogere uitstoot dus voor hogere belastingen zorgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.