D’Ieteren stoot Carglass Brazilië af | RetailDetail

D’Ieteren stoot Carglass Brazilië af

D’Ieteren stoot Carglass Brazilië af

Autogroep D'Ieteren heeft een belang van 60 procent in Carglass Brazilië van de hand gedaan. Die aandelen waren in handen van Belron, een dochter van D'Ieteren, die zich bezighoudt met voertuigbeglazingen.

Dalende omzet

De aandelen van Carglass Brazilië worden voor een bedrag van 4,8 miljoen Braziliaanse reias (ongeveer 1 miljoen euro) verkocht aan investeringsmaatschappij Advisia Investimentos. In de toekomst kan één van beide partijen de volledige controle krijgen over het bedrijf.


"De lokale expertise van Advisia in combinatie met de globale expertise van Belron zou Carglass Brazilië in staat moeten stellen zijn positie op de Braziliaanse markt van de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing te verbeteren", klinkt het vrijdag in een persbericht van D'Ieteren.


D'Ieteren moet door de verkoop wel waardeverminderingen van in totaal 40 miljoen euro doorvoeren, om de boekwaarde van Carglass Brazilië tot de reële waarde te brengen.


De omzet van Carglass Brazilië was in 2015 met bijna 40 procent gedaald naar 53 miljoen euro. Ook het courant bedrijfsresultaat was de voorbije twee jaar al negatief geweest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.