D’Ieteren stoot Carglass Brazilië af

D’Ieteren stoot Carglass Brazilië af

Autogroep D'Ieteren heeft een belang van 60 procent in Carglass Brazilië van de hand gedaan. Die aandelen waren in handen van Belron, een dochter van D'Ieteren, die zich bezighoudt met voertuigbeglazingen.

Dalende omzet

De aandelen van Carglass Brazilië worden voor een bedrag van 4,8 miljoen Braziliaanse reias (ongeveer 1 miljoen euro) verkocht aan investeringsmaatschappij Advisia Investimentos. In de toekomst kan één van beide partijen de volledige controle krijgen over het bedrijf.


"De lokale expertise van Advisia in combinatie met de globale expertise van Belron zou Carglass Brazilië in staat moeten stellen zijn positie op de Braziliaanse markt van de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing te verbeteren", klinkt het vrijdag in een persbericht van D'Ieteren.


D'Ieteren moet door de verkoop wel waardeverminderingen van in totaal 40 miljoen euro doorvoeren, om de boekwaarde van Carglass Brazilië tot de reële waarde te brengen.


De omzet van Carglass Brazilië was in 2015 met bijna 40 procent gedaald naar 53 miljoen euro. Ook het courant bedrijfsresultaat was de voorbije twee jaar al negatief geweest.

Tags: