Daihatsu verlaat Europa.

Daihatsu verlaat Europa.

Japanse autofabrikant Daihatsu heeft wereldkundig gemaakt dat het merk zijn activiteiten terugtrekt uit Europa. Eind 2012 stopt Daihatsu alle verkoopsactiviteiten op Europese bodem. De verkoopcijfers waren al jarenlang ondermaats. Wel blijven de servicepunten bestaan.

 De terugtrekking komt er vanwege de slechte verkoopcijfers van het automerk. Afgelopen jaar wist Daihatsu slechts 2.029 nieuwe wagens aan de Nederlandse markt te slijten, een daling van ruim de helft ten aanzien van 2009. Op de Belgische markt is de trend identiek. In 2010 verkocht Daihatsu 2.029 auto’s. Het jaar voordien waren dat er nog 4.168.


In de Benelux bood het merk daarom steeds minder modellen aan. Het assortiment was in de loop van 2010 reeds gekrompen van zes naar slechts wagentypes.


Ooit kende het automerk wel succes op Europese bodem. Voor 51% in handen van Toyota, profiteerde de fabrikant mee van het hoge aanzien dat Japanse auto’s hadden verworven. Toch kon Daihatsu zijn imago niet in stand houden. In 2008 werd een laatste relance geprobeerd, met reclamecampagnes die vooral een vrouwelijk publiek trachtten aan te spreken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Dieselgate: Renault in opspraak, huiszoekingen bij Audi en VW

16/03/2017

Het dieselgate-schandaal mag dan een tijdje achter ons liggen, het onderzoek loopt nog altijd. Gisteren vielen speurders binnen in enkele Duitse vestigingen van Audi en moederbedrijf Volkswagen, en in Frankrijk brengt een uitgelekt rapport Renault zwaar in opspraak.

Peugeot neemt Opel over van General Motors

06/03/2017

Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën neemt het Duitse automerk Opel voor een bedrag van 2,2 miljard euro over van de huidige eigenaar General Motors. Samen worden ze op de één na grootste fabrikant van Europa.

Tesla opnieuw in de rode cijfers

23/02/2017

De Amerikaanse constructeur van elektrische auto’s Tesla heeft zijn vierde kwartaal afgesloten met een nettoverlies van 121 miljoen dollar (115 miljoen euro). In het derde kwartaal was er nog een winst van 21,9 miljoen dollar (20 miljoen euro).

Peugeot bevestigt fusiegesprekken met Opel

14/02/2017

De Franse autogroep PSA, moederbedrijf van merken als Peugeot en Citroën, voert verkennende gesprekken met General Motors rond het samenvoegen van de eigen activiteiten en die van het Duitse Opel en het Britse Vauxhall, die in handen zijn van GM.

Back to top