Delhaize en Q8 verlengen Shop & Go-samenwerking | RetailDetail

Delhaize en Q8 verlengen Shop & Go-samenwerking

Delhaize en Q8 verlengen Shop & Go-samenwerking

Onder het motto 'never change a winning team' hebben Delhaize en Kuwait Petroleum hun partnership, dat in 2000 begon, verlengd voor nog eens 15 jaar. Vandaag beschikken al 120 van de 446 Belgische en Luxemburgse Q8-tankstations over een Shop & Go.

2.500 referenties in zes maal grotere winkel

Delhaize telt vandaag 135 Shop & Go's, waarvan 120 bij een tankstation van Q8. "Delhaize bedient 4,5 miljoen klanten per dag, van wie ongeveer één miljoen via Shop & Go", zegt Lionel Desclée in de krant Le Soir. "Die winkels zijn belangrijk voor ons imago, aangezien ongeveer 20% van de klanten er langskomt", aldus nog de senior vice-president bevoegd voor de aangesloten winkels.

 

Bleven de eerste Shop & Go's nog beperkt tot amper 50 m², dan tellen de nieuwste intussen al 150 tot 300 m², drie tot zes maal groter dus dan in de beginjaren. Het gamma groeide gestaag mee en telt nu al zo'n 2.500 referenties, waarvan een 50-tal verse producten. Gemiddeld besteedt de klant er per bezoek 5 tot 7,7 euro. In de grotere vestigingen kan de bezoeker intussen ook terecht voor een broodje (Panos) en een koffie (Nespresso).

 

10 à 20 nieuwe Shop & Go's per jaar

Volgens Koen Vankelst, retail director bij Q8, is Shop & Go een belangrijke schakel in het succes van Q8: "De groei van de winkelomzet met om en bij de 10% compenseert de daling van de verkoop aan de pomp door de duurder wordende brandstof", zegt hij.

 

Geen wonder dus dat het nieuwe samenwerkingsakkoord ook voorziet in expansie: "We zijn het engagement aangegaan om het aantal tankstations met een Shop & Go te verhogen met 10 à 20 per jaar", aldus nog Lionel Desclée.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.