Delhaize en Q8 verlengen Shop & Go-samenwerking

Delhaize en Q8 verlengen Shop & Go-samenwerking

Onder het motto 'never change a winning team' hebben Delhaize en Kuwait Petroleum hun partnership, dat in 2000 begon, verlengd voor nog eens 15 jaar. Vandaag beschikken al 120 van de 446 Belgische en Luxemburgse Q8-tankstations over een Shop & Go.

2.500 referenties in zes maal grotere winkel

Delhaize telt vandaag 135 Shop & Go's, waarvan 120 bij een tankstation van Q8. "Delhaize bedient 4,5 miljoen klanten per dag, van wie ongeveer één miljoen via Shop & Go", zegt Lionel Desclée in de krant Le Soir. "Die winkels zijn belangrijk voor ons imago, aangezien ongeveer 20% van de klanten er langskomt", aldus nog de senior vice-president bevoegd voor de aangesloten winkels.

 

Bleven de eerste Shop & Go's nog beperkt tot amper 50 m², dan tellen de nieuwste intussen al 150 tot 300 m², drie tot zes maal groter dus dan in de beginjaren. Het gamma groeide gestaag mee en telt nu al zo'n 2.500 referenties, waarvan een 50-tal verse producten. Gemiddeld besteedt de klant er per bezoek 5 tot 7,7 euro. In de grotere vestigingen kan de bezoeker intussen ook terecht voor een broodje (Panos) en een koffie (Nespresso).

 

10 à 20 nieuwe Shop & Go's per jaar

Volgens Koen Vankelst, retail director bij Q8, is Shop & Go een belangrijke schakel in het succes van Q8: "De groei van de winkelomzet met om en bij de 10% compenseert de daling van de verkoop aan de pomp door de duurder wordende brandstof", zegt hij.

 

Geen wonder dus dat het nieuwe samenwerkingsakkoord ook voorziet in expansie: "We zijn het engagement aangegaan om het aantal tankstations met een Shop & Go te verhogen met 10 à 20 per jaar", aldus nog Lionel Desclée.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top