D'Ieteren Group klaar om VW-garages Beerens over te nemen | RetailDetail

D'Ieteren Group klaar om VW-garages Beerens over te nemen

D'Ieteren Group klaar om VW-garages Beerens over te nemen

D'Ieteren wil zijn grootste concessiehouder buiten Brussel, het Antwerpse Beerens, overnemen. De invoerder van de automerken van de Volkswagen-groep in ons land realiseert daarmee een strategische belangrijke overname, goed voor vijf garages en 3.500 auto's per jaar.

Enkel de VW-concessies

In De Tijd bevestigt topman Erwin Beerens de overnamegesprekken: "Er wordt gepraat, maar de deal is nog niet helemaal rond. Er moet ook nog groen licht komen van de mededingingsautoriteiten". De overname gebeurt via een nieuwe dochter van D'Ieteren, Sopadis, die een startkapitaal van 10 miljoen euro meekreeg.

 

De deal betreft enkel de VW-concessies in Antwerpen, Mol, Geel, Wijnegem en Overijse: de andere activiteiten van Beerens, waaronder de Nissan- en Opel-concessies, de verkoop van oldtimers en tweehandsauto's en in autoleasing valt daar dus niet onder. Groep Beerens draaide in 2012 een omzet van 302 miljoen euro.

 

De verkoop komt er na een mislukt avontuur met het exclusieve Nederlandse sportwagenmerk Spyker en de stopzetting van een Infiniti-vestiging in Zaventem (de enige van het luxemerk in ons land).

 

Na Brussel ook Antwerpen

Beerens groeide sinds 1994 uit tot de grootste concessiehouder van de Volkswagen-merken buiten Brussel: Beerens verkoopt in het Antwerpse zo'n 3.500 nieuwe auto's per jaar. Overnemer D'Ieteren verkoopt echter in zijn Brusselse concessies alleen al ruim 10.000 wagens.

 

Dat de invoerder van VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley en Lamborghini zijn oog laat vallen op Beerens, hoeft trouwens niet te verwonderen. Het is een publiek geheim dat de invoerders graag de grootste concessies van het land om strategische redenen voor zich houden, al was het maar om zelf niet té afhankelijk te worden van één grote klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.