Dorstige auto's: “Tot 121% verschil tussen beloofde en reële verbruik” | RetailDetail

Dorstige auto's: “Tot 121% verschil tussen beloofde en reële verbruik”

Dorstige auto's: “Tot 121% verschil tussen beloofde en reële verbruik”

De beloftes die autofabrikanten doen over het brandstofverbruik van hun wagens kloppen allerminst met de realiteit. Dat zegt Test-Aankoop op basis van de testresultaten van meer dan 500 auto's. De oorzaak: totaal achterhaalde testprotocols.

Consument betaalt honderden euro's te veel

Tussen de slechte leerlingen van de klas vinden we onder meer de Outlander PHEV Top 4WD van Mitsubishi: in plaats van de beloofde 1,9 liter per 100 km slikt die in werkelijkheid 4,2 liter per 100 km, een verschil van liefst 121%. Op die manier betaalt de eigenaar 478,86 euro te veel per jaar.

 

De Golf GTE DSG van Volkswagen doet het al niet veel beter met een verschil van 120 % tussen de werkelijke 3,3l/100 km en de beloofde 1,5l. Dit betekent een meerkost van om en bij de 375 euro per jaar.

 

"In afwachting van het nieuwe testprotocol, willen we de consument betrouwbare cijfers voor het brandstofverbruik van zijn wagen aanbieden", zo zegt Test-Aankoop. Daartoe ontwikkelde de consumentenorganisatie een rekenmodule, die voor meer dan 500 automodellen het echte verbruik afzet tegen de beloftes van de fabrikant.


Wie zijn eigen merk, model en type wagen ingeeft, krijgt er meteen ook een schatting van de jaarlijkse meerkost bovenop. En dat is soms behoorlijk ontnuchterend...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.