Eerste winst voor Ford in Europa in drie jaar

Eerste winst voor Ford in Europa in drie jaar

Ford heeft voor het eerst in drie jaar winst gemaakt in Europa. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de autoconstructeur. Sterke resultaten in Azië en recordcijfers in Noord-Amerika maakten het plaatje compleet voor het Amerikaanse bedrijf.

 Kleine winst in Europa


In het tweede kwartaal had Ford een nettowinst van 1,3 miljard dollar (967 miljoen euro), zes procent meer dan een jaar geleden. De totale omzet daalde wel licht met 1 procent naar 37,4 miljard dollar (27,8 miljard euro). Ford wil voor het volledige jaar een winst voor belastingen halen van 7 tot 8 miljard dollar (5,2 tot 6 miljard euro). Vorig jaar was dat nog 8,6 miljard dollar (6,4 miljard euro).


In Europa maakte Ford een winst van 14 miljoen dollar (10,4 miljoen euro). Vorig jaar maakte het een verlies van 306 miljoen dollar (227,7 miljoen euro) in Europa, vooral vanwege hoge herstructureringskosten, zoals de sluiting van de fabriek in België.


Sterke verkoop in China


De Aziatische resultaten werden gedreven door een sterke verkoop in China, waar het verkoopvolume met 26 procent steeg. Ford heeft in China nu een marktaandeel van 4,6 procent. De winst voor belastingen in China steeg naar 159 miljoen dollar (118,3 miljoen euro).


Ook in Noord-Amerika, de grootste markt voor Ford, steeg de winst voor belastingen van 2,32 miljard dollar (1,73 miljard euro) naar 2,44 miljard dollar (1,82 miljard euro). Nochtans daalde zowel de omzet als het verkoopvolume, maar lagere prijzen voor onderdelen en materialen drukten de kosten.


Latijns-Amerika viel wel uit de toon in het tweede kwartaal. Daar moest Ford een verlies van 295 miljoen dollar (219 miljoen euro) slikken. Zowel een lagere verkoop als tegenvallende wisselkoersen waren daar oorzaak aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top