Elektrische auto's van Tesla te koop op Alibaba | RetailDetail

Elektrische auto's van Tesla te koop op Alibaba

Elektrische auto's van Tesla te koop op Alibaba

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors verkoopt sinds kort zijn Model S via Tmall (onderdeel van het Chinese Alibaba). Daarmee is het bedrijf net op tijd voor Singles Day, het grootste shoppingevenement ter wereld.

Gewone klant bereiken

Wie een Tesla Model S wil kopen, moet een voorschot van 50.000 yuan (6.400 euro) betalen via de website. Klanten kunnen daarbij kiezen uit 18 modellen, waar ze echter zelf niets aan kunnen laten aanpassen. Volgens Tesla is het de ideale manier om de gemiddelde consument te bereiken.

 

Tesla hoopt met het gebruik van Tmall een wijdverspreid netwerk aan dealers in China te kunnen vermijden en zo kosten te kunnen besparen. Ook het Amerikaanse General Motors en het Duitse Volkswagen verkopen al auto's via Tmall. GM-dochter Chevrolet zegt vorige maand 245 auto's verkocht te hebben via Tmall. GM hoopt tegen het einde van het jaar zijn site op Tmall te kunnen linken aan meer dan 200 distributeurs in China en de dienst verder uit te breiden met onder andere tweedehands auto's.

 

Tesla heeft zijn Europees hoofdkwartier in Tilburg, waar ook de productie van het Model S voor een deel van Europa zich bevindt. Die fabriek opende vorig jaar in de zomer zijn deuren. Tesla Motors werd in 2003 opgericht en heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Californië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.