Federauto Vlaanderen krijgt vrouw aan het stuur | RetailDetail

Federauto Vlaanderen krijgt vrouw aan het stuur

Federauto Vlaanderen krijgt vrouw aan het stuur

Martine Sporen, zaakvoerder van Toyota Celis in Hoboken, is verkozen tot nieuwe voorzitter van Federauto Vlaanderen. Zij is de opvolger van Chris Ost van Honda/Volvo Wetteren, die er het maximum van twee termijnen heeft opzitten.

Drie actiepunten

Martine Sporen was de voorbije jaren al vice-voorzitter van de Confederatie van Vlaamse Autohandel en -reparatiebedrijven. De nieuwe voorzitster heeft drie grote actiepunten voor de komende drie jaar:

  • de beroepsfederatie nog dichter bij de leden brengen via lokaal gerichte acties, seminaries en bedrijfsbezoeken,
  • intensieve relaties uitbouwen met de politiek en het beleid om zo gericht in te spelen op de regionalisering en de uitdagingen rond mobiliteit,
  • nauwer samenwerken met de onderwijsinstellingen en de opleidingsinitiatieven.

 

De leden van Federauto Vlaanderen hebben eveneens twee vice-voorzitters aangeduid. Dat zijn uittredend voorzitter Chris Ost en Raf Geurts van Geurts Car Center in Genk. Bij Federauto (de drie regio's samen) zijn alles samen 16.000 ondernemingen aangesloten. Die bieden werk aan 89.500 mensen en zijn goed voor een geconsolideerde omzet van 103,2 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.