Federauto Vlaanderen krijgt vrouw aan het stuur

Federauto Vlaanderen krijgt vrouw aan het stuur

Martine Sporen, zaakvoerder van Toyota Celis in Hoboken, is verkozen tot nieuwe voorzitter van Federauto Vlaanderen. Zij is de opvolger van Chris Ost van Honda/Volvo Wetteren, die er het maximum van twee termijnen heeft opzitten.

Drie actiepunten

Martine Sporen was de voorbije jaren al vice-voorzitter van de Confederatie van Vlaamse Autohandel en -reparatiebedrijven. De nieuwe voorzitster heeft drie grote actiepunten voor de komende drie jaar:

  • de beroepsfederatie nog dichter bij de leden brengen via lokaal gerichte acties, seminaries en bedrijfsbezoeken,
  • intensieve relaties uitbouwen met de politiek en het beleid om zo gericht in te spelen op de regionalisering en de uitdagingen rond mobiliteit,
  • nauwer samenwerken met de onderwijsinstellingen en de opleidingsinitiatieven.

 

De leden van Federauto Vlaanderen hebben eveneens twee vice-voorzitters aangeduid. Dat zijn uittredend voorzitter Chris Ost en Raf Geurts van Geurts Car Center in Genk. Bij Federauto (de drie regio's samen) zijn alles samen 16.000 ondernemingen aangesloten. Die bieden werk aan 89.500 mensen en zijn goed voor een geconsolideerde omzet van 103,2 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top