Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Het Belgische familiebedrijf Fiets! koopt op één na alle fysieke Hans Struijk-fietsenwinkels van de Nederlandse International Bike Group (dat onder controle staat van investeringsfonds NPM Capital) en wordt in één klap ruim dubbel zo groot.

Van 11 naar 26 winkels in één klap

De Belgische fietsretailer neemt 15 van de 16 fysieke winkels van Hans Struijk, de grootste fietsvakhandel van Nederland, over voor een niet nader genoemd bedrag. Voor Fiets!-oprichter Hendrik Winkelmans, die in 2010 een eerste winkel in de Gentse stationsbuurt overnam en sindsdien nog tien andere fietswinkels opkocht en integreerde, is de overname een enorme sprong: in één klap stijgt het aantal winkels van 11 (+ een webshop) naar 26, goed voor een gezamenlijke omzet van zo'n 40 miljoen euro.

 

Winkelmans verwelkomde eerder dit jaar het investeringsfonds Vermec als minderheidsaandeelhouder en wil binnen drie jaar 17 Fiets!-winkels tellen in België. Anders dan in onze buurlanden, waar al langer een consolidatie heeft plaats gehad op de markt van de tweewielers, is in ons land nog een duizendtal kleine fietswinkels actief.

 

Na deze deal houdt de International Bike Group (IBG) nog slechts één fysieke vestiging over, in Hilversum. Die werd intussen al omgedoopt tot Fietsenwinkel.nl, naar de gelijknamige webwinkel. Ook die maakt geen deel uit van de verkoop en blijft eigendom van IBG. Fietsenwinkel.nl werd onlangs nog uitgeroepen tot Beste webwinkel in stadsfietsen en elektrische fietsen en biedt zijn klanten onder meer een 'hersteldienst aan huis' aan.

Tags: