Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over | RetailDetail

Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Het Belgische familiebedrijf Fiets! koopt op één na alle fysieke Hans Struijk-fietsenwinkels van de Nederlandse International Bike Group (dat onder controle staat van investeringsfonds NPM Capital) en wordt in één klap ruim dubbel zo groot.

Van 11 naar 26 winkels in één klap

De Belgische fietsretailer neemt 15 van de 16 fysieke winkels van Hans Struijk, de grootste fietsvakhandel van Nederland, over voor een niet nader genoemd bedrag. Voor Fiets!-oprichter Hendrik Winkelmans, die in 2010 een eerste winkel in de Gentse stationsbuurt overnam en sindsdien nog tien andere fietswinkels opkocht en integreerde, is de overname een enorme sprong: in één klap stijgt het aantal winkels van 11 (+ een webshop) naar 26, goed voor een gezamenlijke omzet van zo'n 40 miljoen euro.

 

Winkelmans verwelkomde eerder dit jaar het investeringsfonds Vermec als minderheidsaandeelhouder en wil binnen drie jaar 17 Fiets!-winkels tellen in België. Anders dan in onze buurlanden, waar al langer een consolidatie heeft plaats gehad op de markt van de tweewielers, is in ons land nog een duizendtal kleine fietswinkels actief.

 

Na deze deal houdt de International Bike Group (IBG) nog slechts één fysieke vestiging over, in Hilversum. Die werd intussen al omgedoopt tot Fietsenwinkel.nl, naar de gelijknamige webwinkel. Ook die maakt geen deel uit van de verkoop en blijft eigendom van IBG. Fietsenwinkel.nl werd onlangs nog uitgeroepen tot Beste webwinkel in stadsfietsen en elektrische fietsen en biedt zijn klanten onder meer een 'hersteldienst aan huis' aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.