Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Fiets! neemt Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over

Het Belgische familiebedrijf Fiets! koopt op één na alle fysieke Hans Struijk-fietsenwinkels van de Nederlandse International Bike Group (dat onder controle staat van investeringsfonds NPM Capital) en wordt in één klap ruim dubbel zo groot.

Van 11 naar 26 winkels in één klap

De Belgische fietsretailer neemt 15 van de 16 fysieke winkels van Hans Struijk, de grootste fietsvakhandel van Nederland, over voor een niet nader genoemd bedrag. Voor Fiets!-oprichter Hendrik Winkelmans, die in 2010 een eerste winkel in de Gentse stationsbuurt overnam en sindsdien nog tien andere fietswinkels opkocht en integreerde, is de overname een enorme sprong: in één klap stijgt het aantal winkels van 11 (+ een webshop) naar 26, goed voor een gezamenlijke omzet van zo'n 40 miljoen euro.

 

Winkelmans verwelkomde eerder dit jaar het investeringsfonds Vermec als minderheidsaandeelhouder en wil binnen drie jaar 17 Fiets!-winkels tellen in België. Anders dan in onze buurlanden, waar al langer een consolidatie heeft plaats gehad op de markt van de tweewielers, is in ons land nog een duizendtal kleine fietswinkels actief.

 

Na deze deal houdt de International Bike Group (IBG) nog slechts één fysieke vestiging over, in Hilversum. Die werd intussen al omgedoopt tot Fietsenwinkel.nl, naar de gelijknamige webwinkel. Ook die maakt geen deel uit van de verkoop en blijft eigendom van IBG. Fietsenwinkel.nl werd onlangs nog uitgeroepen tot Beste webwinkel in stadsfietsen en elektrische fietsen en biedt zijn klanten onder meer een 'hersteldienst aan huis' aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top