Franse mobiliteitsspecialist Electric Valley strijkt neer op Louizalaan

Franse mobiliteitsspecialist Electric Valley strijkt neer op Louizalaan

Electric Valley, een Franse specialist van 'lichte elektrische vervoermiddelen', neemt eind november zijn intrek aan de Brusselse Louizalaan, in een pand waar tot voor kort Mer du Nord gevestigd was.

Van e-bikes tot Segways voor de trendy stedeling

Electric Valley, het geesteskind van ingenieur Eric Chevallet (44) en ondernemer Bertrand de La Tour d'Auvergne (47), specialiseert zich in lichte elektrische vervoermiddelen die inspelen op de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor het dichtslibbende stadsverkeer. Het duo is al een jaar actief op de Franse B2B-markt en wil nu de markt veroveren met een webshop en een internationale keten van op termijn een dertigtal fysieke winkels.

 

De allereerste winkel opent eind november aan de Brusselse Louizalaan en zal over twee verdiepingen een zeer brede waaier van elektrisch ondersteunde fietsen, maar ook Segways, skateboards, steps, scooters, enzovoort. Klanten kunnen producten testen op een overdekt circuit en ze eventueel ter plaatse laten herstellen in een atelier.

 

"De internationale stad Brussel is een keuze van het hart, maar tegelijk ook de keuze van het verstand", stelt Chevallet. "De grootste wielerkampioen aller tijden komt van hier, maar Brussel slaat ook alle records als het over files gaat. België is bovendien niet alleen multicultureel, maar ook geografisch zeer goed gelegen om een ontwikkeling op Europese schaal te ondersteunen."

 

Electric Valley neemt zijn intrek in een prestigieus pand van 1.600 m² tegenover het Steigenberger Wiltcher's Hotel. De Fransen zullen er zich meteen thuis voelen, want ze krijgen er als buren hun landgenoten van The Kooples en Zadig&Voltaire.

Tags: