Franse mobiliteitsspecialist Electric Valley strijkt neer op Louizalaan

Franse mobiliteitsspecialist Electric Valley strijkt neer op Louizalaan

Electric Valley, een Franse specialist van 'lichte elektrische vervoermiddelen', neemt eind november zijn intrek aan de Brusselse Louizalaan, in een pand waar tot voor kort Mer du Nord gevestigd was.

Van e-bikes tot Segways voor de trendy stedeling

Electric Valley, het geesteskind van ingenieur Eric Chevallet (44) en ondernemer Bertrand de La Tour d'Auvergne (47), specialiseert zich in lichte elektrische vervoermiddelen die inspelen op de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor het dichtslibbende stadsverkeer. Het duo is al een jaar actief op de Franse B2B-markt en wil nu de markt veroveren met een webshop en een internationale keten van op termijn een dertigtal fysieke winkels.

 

De allereerste winkel opent eind november aan de Brusselse Louizalaan en zal over twee verdiepingen een zeer brede waaier van elektrisch ondersteunde fietsen, maar ook Segways, skateboards, steps, scooters, enzovoort. Klanten kunnen producten testen op een overdekt circuit en ze eventueel ter plaatse laten herstellen in een atelier.

 

"De internationale stad Brussel is een keuze van het hart, maar tegelijk ook de keuze van het verstand", stelt Chevallet. "De grootste wielerkampioen aller tijden komt van hier, maar Brussel slaat ook alle records als het over files gaat. België is bovendien niet alleen multicultureel, maar ook geografisch zeer goed gelegen om een ontwikkeling op Europese schaal te ondersteunen."

 

Electric Valley neemt zijn intrek in een prestigieus pand van 1.600 m² tegenover het Steigenberger Wiltcher's Hotel. De Fransen zullen er zich meteen thuis voelen, want ze krijgen er als buren hun landgenoten van The Kooples en Zadig&Voltaire.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top