Garage Vanbussel wil met overname 1.000 Peugeots per jaar verkopen | RetailDetail

Garage Vanbussel wil met overname 1.000 Peugeots per jaar verkopen

Garage Vanbussel wil met overname 1.000 Peugeots per jaar verkopen

De Limburgse Peugeot-garagehouder Vanbussel zet zijn expansie voort: de licentiehouder van het Franse merk koopt nu ook zijn collega Geebelen uit Dilsen over. De combinatie verkoopt 900 nieuwe auto's per jaar.

Derde overname in vijf jaar

Voor Jan Vanbussel is het de derde overname in vijf jaar: in 2010 nam hij de garage in Bree over van zijn werkgever Eerdekens, twee jaar later volgde de concessie van Garage Vrolijkx in Peer en nu dus die van Geebelen. Overlater Andre Geebelen blijft wel in dienst als verantwoordelijke voor de naverkoop.

 

De expansie laat Vanbussel toe om kostenbesparend te werken, onder meer door de boekhouding en de administratie te kunnen centraliseren. Voorts heeft hij nu de beschikking over twee carrosseriebedrijven.

 

Na de nieuwe overname zegt Vanbussel samen met zijn 27 personeelsleden te streven naar een omzet van 25 miljoen euro in 2016. Dat komt overeen met de verkoop van meer dan 900 nieuwe Peugeots. Voor het jaar nadien wordt de lat zelfs op 1.000 gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.