Garage Vanbussel wil met overname 1.000 Peugeots per jaar verkopen

Garage Vanbussel wil met overname 1.000 Peugeots per jaar verkopen

De Limburgse Peugeot-garagehouder Vanbussel zet zijn expansie voort: de licentiehouder van het Franse merk koopt nu ook zijn collega Geebelen uit Dilsen over. De combinatie verkoopt 900 nieuwe auto's per jaar.

Derde overname in vijf jaar

Voor Jan Vanbussel is het de derde overname in vijf jaar: in 2010 nam hij de garage in Bree over van zijn werkgever Eerdekens, twee jaar later volgde de concessie van Garage Vrolijkx in Peer en nu dus die van Geebelen. Overlater Andre Geebelen blijft wel in dienst als verantwoordelijke voor de naverkoop.

 

De expansie laat Vanbussel toe om kostenbesparend te werken, onder meer door de boekhouding en de administratie te kunnen centraliseren. Voorts heeft hij nu de beschikking over twee carrosseriebedrijven.

 

Na de nieuwe overname zegt Vanbussel samen met zijn 27 personeelsleden te streven naar een omzet van 25 miljoen euro in 2016. Dat komt overeen met de verkoop van meer dan 900 nieuwe Peugeots. Voor het jaar nadien wordt de lat zelfs op 1.000 gelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top