GM concentreert Europese activiteiten bij Opel | RetailDetail

GM concentreert Europese activiteiten bij Opel

GM concentreert Europese activiteiten bij Opel

De Amerikaanse autobouwer General Motors brengt al zijn Europese activiteiten onder bij Opel Group. Dit betekent onder meer dat die ook verantwoordelijk wordt voor merken als Cadillac en Chevrolet.

Europees marktaandeel opvijzelen

De aanpak past in de ambitie van General Motors om tegen 2022 een marktaandeel van 8 procent te halen in Europa, inclusief Rusland. Daarmee zou het merk het nummer twee worden, na marktleider Volkswagen.  Om dat te bereiken werd het plan Drive!2022 opgesteld. Opel zit nu aan 5,8 procent marktaandeel.

 

Tot 2018 plant het concern alvast 28 nieuwe modellen. Het wil onder meer een nieuw aanbod van goedkope auto’s lanceren om daarmee het Renault-merk Dacia te kunnen bekampen. Aanvankelijk wou GM dit doen via Chevrolet, maar het slaagde er niet in om dat merk als dusdanig te positioneren.

 

Rüsselsheim krijgt grote greep op bedrijf

Het nieuwe Opel Group – waarvoor de vennootschap GM Europe werd omgedoopt – zal worden geleid door Karl-Thomas Neumann vanuit het Duitse Rüsselsheim, die ook al de Duitse GM-dochter Adam Opel voorzit. Het management van Opel Group zal overigens voor het grootste deel bestaan uit directieleden van Opel Adam AG, zodat er voor weinig conflicten gevreesd moet worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.