GMAN opent nieuw dealership in Antwerpen | RetailDetail

GMAN opent nieuw dealership in Antwerpen

GMAN opent nieuw dealership in Antwerpen

Autoverkoper GMAN heeft aan de Noorderlaan in Antwerpen zijn nieuwe dealership officieel geopend. Naast het vijfde verkooppunt van de keten is de vestiging ook de officiële hoofdzetel van de groep.

"Opportuniteiten aangegrepen"

Wegens de opening van het nieuwe filiaal werden de dealerships in Deurne en Brasschaat gesloten. Hun activiteiten worden samengebracht in het nieuwe pand. GMAN verkoopt er wagens van de merken Opel, Toyota en Citroën. Daarmee speelt GMAN in op een algemene trend: steeds meer autoverkopers besluiten de laatste tijd om hun activiteiten meer te concentreren, om zo op kosten te besparen. De markt heeft het immers al enkele jaren moeilijk, met lagere inkomsten tot gevolg.

 

"Wij hebben als groep enkele opportuniteiten aangegrepen om onze activiteiten te herstructureren", zegt Tina Van Ingelghem van GMAN aan Made in Antwerpen. "Wij hebben onze Toyota-garage in Deurne bij de sluiting van een concurrerende Toyota-dealer overgebracht naar de Noorderlaan/Ijzerlaan. De verkoopstransactie van onze Opel-garage in Brasschaat was de aanzet om ons Opel-dealership eveneens te verplaatsen."

 

In de nieuwe vestiging zullen een zeventigtal mensen werk vinden, waaronder dus ook de administratieve afdeling van de groep GMAN. Naast het filiaal aan de Noorderlaan heeft GMAN ook verkooppunten in Wilrijk, Reet, Mechelen en Rumst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.