G&V neemt 44 Esso-stations over

G&V neemt 44 Esso-stations over
G&V, één van de grootste onafhankelijke oliegroepen van ons land, neemt 44 tankstations over van ExxonMobil. De betrokken vestigingen blijven wel Esso-brandstoffen verkopen en veranderen evenmin van logo.

Brussel en Henegouwen

G&V, voluit Ghekiere-Verbeke naar de naam van hoofdaandeelhouders Lieven Ghekiere en echtgenote Anja Verbeke, haalt een omzet van circa 270 miljoen euro en baat in ons land een oliegroothandel en een zestigtal tankstations uit.

 

Door de overname van de 44 Esso-stations overschrijdt G&V de kaap van de honderd vestigingen. Welk bedrag met de overname gemoeid is, maken de partijen niet bekend. De 44 "nieuwe" stations bevinden zich allemaal in de regio Brussel en Henegouwen, waarmee G&V meteen ook zijn actieradius verruimt. Tot nu toe was de West-Vlaamse groep hoofdzakelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen.

"Merkverdelersmodel"

De Amerikaanse multinational ExxonMobil - de groep boven Esso - heeft in ons land 265 tankstations in portefeuille. De groep wil op termijn echter overschakelen naar een nieuw businessmodel, zonder dat de merknaam Esso uit het straatbeeld verdwijnt. De verkoop van 44 tankstations moet in dat kader worden gezien.

 

"De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel", zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil. "G&V wordt de eigenaar en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo. De consument zal er dus niet meteen iets van merken. We willen nog verder gaan met dit model, dat voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moet zorgen."

Tags: