G&V neemt 44 Esso-stations over

G&V neemt 44 Esso-stations over
G&V, één van de grootste onafhankelijke oliegroepen van ons land, neemt 44 tankstations over van ExxonMobil. De betrokken vestigingen blijven wel Esso-brandstoffen verkopen en veranderen evenmin van logo.

Brussel en Henegouwen

G&V, voluit Ghekiere-Verbeke naar de naam van hoofdaandeelhouders Lieven Ghekiere en echtgenote Anja Verbeke, haalt een omzet van circa 270 miljoen euro en baat in ons land een oliegroothandel en een zestigtal tankstations uit.

 

Door de overname van de 44 Esso-stations overschrijdt G&V de kaap van de honderd vestigingen. Welk bedrag met de overname gemoeid is, maken de partijen niet bekend. De 44 "nieuwe" stations bevinden zich allemaal in de regio Brussel en Henegouwen, waarmee G&V meteen ook zijn actieradius verruimt. Tot nu toe was de West-Vlaamse groep hoofdzakelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen.

"Merkverdelersmodel"

De Amerikaanse multinational ExxonMobil - de groep boven Esso - heeft in ons land 265 tankstations in portefeuille. De groep wil op termijn echter overschakelen naar een nieuw businessmodel, zonder dat de merknaam Esso uit het straatbeeld verdwijnt. De verkoop van 44 tankstations moet in dat kader worden gezien.

 

"De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel", zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil. "G&V wordt de eigenaar en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo. De consument zal er dus niet meteen iets van merken. We willen nog verder gaan met dit model, dat voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moet zorgen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top