G&V neemt 44 Esso-stations over | RetailDetail

G&V neemt 44 Esso-stations over

G&V neemt 44 Esso-stations over
G&V, één van de grootste onafhankelijke oliegroepen van ons land, neemt 44 tankstations over van ExxonMobil. De betrokken vestigingen blijven wel Esso-brandstoffen verkopen en veranderen evenmin van logo.

Brussel en Henegouwen

G&V, voluit Ghekiere-Verbeke naar de naam van hoofdaandeelhouders Lieven Ghekiere en echtgenote Anja Verbeke, haalt een omzet van circa 270 miljoen euro en baat in ons land een oliegroothandel en een zestigtal tankstations uit.

 

Door de overname van de 44 Esso-stations overschrijdt G&V de kaap van de honderd vestigingen. Welk bedrag met de overname gemoeid is, maken de partijen niet bekend. De 44 "nieuwe" stations bevinden zich allemaal in de regio Brussel en Henegouwen, waarmee G&V meteen ook zijn actieradius verruimt. Tot nu toe was de West-Vlaamse groep hoofdzakelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen.

"Merkverdelersmodel"

De Amerikaanse multinational ExxonMobil - de groep boven Esso - heeft in ons land 265 tankstations in portefeuille. De groep wil op termijn echter overschakelen naar een nieuw businessmodel, zonder dat de merknaam Esso uit het straatbeeld verdwijnt. De verkoop van 44 tankstations moet in dat kader worden gezien.

 

"De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel", zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil. "G&V wordt de eigenaar en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo. De consument zal er dus niet meteen iets van merken. We willen nog verder gaan met dit model, dat voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moet zorgen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.