Halfords opent Belgische webwinkel

Halfords opent Belgische webwinkel

Halfords heeft een Belgische versie van zijn webwinkel geopend. De winkelketen hoopt om zo toch enig houvast te krijgen hier, nu er nog maar één Belgische vestiging open is.

Van online naar offline

In Nederland maakte Halfords de stap naar online terwijl het al een stevig winkelbestand had, die het online segment mee moest ondersteunen. In België hoopt Halfords om de omgekeerde stap te maken. "Wellicht dat er straks weer meer winkels volgen", zegt René Smeding, crosschannelmanager bij Halfords, aan Retailnews.

 

Smeding is daarbij niet bang voor een gebrek aan naambekendheid. Hij wijst immers naar andere Belgische online spelers, die het ook goed doen zonder winkels. "Daarnaast kan het ook helpen dat we in het verleden meer winkels in België hebben gehad."

 

Halfords had enkele jaren geleden nog tien winkels in België, maar sindsdien zijn vrijwel alle winkels gesloten. Bij de overname door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand, die de keten overnam van Macintosh, werd de op één na laatste winkel in België gesloten. Momenteel houdt nog één Halfords stand in Middelkerke.

Tags: