Halfords opent Belgische webwinkel | RetailDetail

Halfords opent Belgische webwinkel

Halfords opent Belgische webwinkel

Halfords heeft een Belgische versie van zijn webwinkel geopend. De winkelketen hoopt om zo toch enig houvast te krijgen hier, nu er nog maar één Belgische vestiging open is.

Van online naar offline

In Nederland maakte Halfords de stap naar online terwijl het al een stevig winkelbestand had, die het online segment mee moest ondersteunen. In België hoopt Halfords om de omgekeerde stap te maken. "Wellicht dat er straks weer meer winkels volgen", zegt René Smeding, crosschannelmanager bij Halfords, aan Retailnews.

 

Smeding is daarbij niet bang voor een gebrek aan naambekendheid. Hij wijst immers naar andere Belgische online spelers, die het ook goed doen zonder winkels. "Daarnaast kan het ook helpen dat we in het verleden meer winkels in België hebben gehad."

 

Halfords had enkele jaren geleden nog tien winkels in België, maar sindsdien zijn vrijwel alle winkels gesloten. Bij de overname door algemeen directeur Peter Jan Stormmesand, die de keten overnam van Macintosh, werd de op één na laatste winkel in België gesloten. Momenteel houdt nog één Halfords stand in Middelkerke.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.