Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Dit jaar werden al in vijftig fietswinkels dure racefietsen gestolen: 6 procent van alle fietswinkels kreeg al inbrekers over de vloer. De populariteit van de fietssport en het stijgende aantal fietsenwinkels zorgen voor extra opportuniteiten voor inbrekers.

20.000 euro buit per inbraak

Professionele inbrekers hebben het sinds begin dit jaar uitdrukkelijk gemunt op fietswinkels, zo meldt het NSZ: liefst 50 fietswinkels kregen de afgelopen maanden inbrekers over de vloer, die gemiddeld voor 20.000 euro aan racefietsen buit maakten. De organisatie spreekt dan ook van een nieuwe plaag.

 

"Dat criminelen die markt aanboren, is niet verbazingwekkend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Fietsen wordt steeds populairder. Zo nam het aantal fietswinkels tussen 2008 en 2013 met 18% toe: van 765 naar 904 winkels. Die toegenomen interesse in fietsen zorgt voor een extra opportuniteit voor criminelen."

 

NSZ raadt zaakvoerders van fietswinkels dan ook aan om waakzaam te zijn, gebruik te maken van het gratis preventieadvies dat elke politiezone aanbiedt en te investeren in een degelijke winkelbeveiliging. Die investeringen zijn trouwens verhoogd fiscaal aftrekbaar, aldus nog de zelfstandigenorganisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top