Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels | RetailDetail

Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Dit jaar werden al in vijftig fietswinkels dure racefietsen gestolen: 6 procent van alle fietswinkels kreeg al inbrekers over de vloer. De populariteit van de fietssport en het stijgende aantal fietsenwinkels zorgen voor extra opportuniteiten voor inbrekers.

20.000 euro buit per inbraak

Professionele inbrekers hebben het sinds begin dit jaar uitdrukkelijk gemunt op fietswinkels, zo meldt het NSZ: liefst 50 fietswinkels kregen de afgelopen maanden inbrekers over de vloer, die gemiddeld voor 20.000 euro aan racefietsen buit maakten. De organisatie spreekt dan ook van een nieuwe plaag.

 

"Dat criminelen die markt aanboren, is niet verbazingwekkend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Fietsen wordt steeds populairder. Zo nam het aantal fietswinkels tussen 2008 en 2013 met 18% toe: van 765 naar 904 winkels. Die toegenomen interesse in fietsen zorgt voor een extra opportuniteit voor criminelen."

 

NSZ raadt zaakvoerders van fietswinkels dan ook aan om waakzaam te zijn, gebruik te maken van het gratis preventieadvies dat elke politiezone aanbiedt en te investeren in een degelijke winkelbeveiliging. Die investeringen zijn trouwens verhoogd fiscaal aftrekbaar, aldus nog de zelfstandigenorganisatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.