Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Inbrekers viseren steeds vaker fietswinkels

Dit jaar werden al in vijftig fietswinkels dure racefietsen gestolen: 6 procent van alle fietswinkels kreeg al inbrekers over de vloer. De populariteit van de fietssport en het stijgende aantal fietsenwinkels zorgen voor extra opportuniteiten voor inbrekers.

20.000 euro buit per inbraak

Professionele inbrekers hebben het sinds begin dit jaar uitdrukkelijk gemunt op fietswinkels, zo meldt het NSZ: liefst 50 fietswinkels kregen de afgelopen maanden inbrekers over de vloer, die gemiddeld voor 20.000 euro aan racefietsen buit maakten. De organisatie spreekt dan ook van een nieuwe plaag.

 

"Dat criminelen die markt aanboren, is niet verbazingwekkend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Fietsen wordt steeds populairder. Zo nam het aantal fietswinkels tussen 2008 en 2013 met 18% toe: van 765 naar 904 winkels. Die toegenomen interesse in fietsen zorgt voor een extra opportuniteit voor criminelen."

 

NSZ raadt zaakvoerders van fietswinkels dan ook aan om waakzaam te zijn, gebruik te maken van het gratis preventieadvies dat elke politiezone aanbiedt en te investeren in een degelijke winkelbeveiliging. Die investeringen zijn trouwens verhoogd fiscaal aftrekbaar, aldus nog de zelfstandigenorganisatie.

Tags: