Karel Cardoen stopt ermee na 45 jaar

Karel Cardoen stopt ermee na 45 jaar

Het is mooi geweest voor Karel Cardoen, bedenker en bezieler van Autosupermarkt Cardoen: de 65-jarige Antwerpenaar geeft de leiding van zijn bedrijf over aan Wim Vos, de gewezen topman van mobiliteitsorganisatie VAB.

Vroeger dan verwacht

Sinds zijn twintigste was Karel Cardoen actief in de familiezaak, die hij uitbouwde tot een heuse keten van autosupermarkten. Eind 2015 verkocht Cardoen twee derde van zijn bedrijf aan durffonds Kebek, toen duidelijk werd dat geen van zijn vier kinderen de zaak wilde runnen. Toen was het de bedoeling dat Kebek én Cardoen nog vier à zeven jaar aan boord zouden blijven en nadien samen hun belang zouden verkopen. Karel Cardoen zou al die tijd CEO blijven.

 

Nu vertrekt de rasondernemer dus vroeger dan verwacht, omdat Cardoen naar eigen zeggen in de persoon van gewezen VAB-topman Wim Vos zijn ideale opvolger heeft gevonden. “Door zijn ervaring van 15 jaar als CEO bij VAB en de uitbouw ervan van pechverhelper naar een heuse mobiliteitsclub, is Wim Vos de geknipte man om Cardoen nog klantvriendelijker en nog professioneler uit te bouwen”, zegt de afscheidnemende CEO.

 

Groeipotentieel in Wallonië

Wim Vos kan alvast starten in een bedrijf dat volop groeit: Cardoen tekende in 2016 een groei op van liefst 24%, terwijl de Belgische markt volgens beroepsfederatie Febiac slechts met 7,8% vooruit ging. De keten telt momenteel dertien vestigingen ‑ Antwerpen, Bergen, Brugge, Dendermonde, Doornik, Gent, Halle, Hasselt, Kortrijk, Lier, Namen, Vilvoorde en Zaventem ‑ en een webshop.

 

Vooral Wallonië speelt een cruciale rol in de groeiplannen van Cardoen:  in Namen is de vernieuwde autosupermarkt deze week geopend en vandaag opent het nieuwe filiaal in Bergen zijn deuren. Intussen is er ook al een overeenkomst getekend om in 2018 in Charleroi te starten. “Voor Luik wordt nog gezocht naar een geschikt pand, idealiter op een terrein van 5.000 m² waarvan 3.000 m² bebouwd”, aldus operationeel directeur Wim Bruggeman.