Klant is de koning te rijk bij Lexus

Klant is de koning te rijk bij Lexus

(publireportage) Het nieuwe concept van Lexus is er eentje om U tegen te zeggen. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien waardoor de autodealer een waanzinnige beleving creëert.

Door de komst van sociale media en de nieuwste technologieën doorloopt de klant van vandaag een geheel nieuwe customer journey. Om aan de noden en verwachtingen van deze nieuwe klant te voldoen, bedacht Lexus - de luxedivisie van het Toyota-concern - het Retail 2020 concept. Dit nieuwe concept is een perfecte weerspiegeling van waar Lexus voor staat: inspirerende designs, Takumi vakmanschap, geavanceerde technologie en uitmuntende prestaties. Alleen al om deze unieke customer journey mee te maken moet je een bezoek brengen aan een Lexus dealer.

 

Brand moving forward!

De nieuwe dealerships staan helemaal in het teken van ‘Progressive Luxury’. Een verrijkende luxueuze ervaring voor de klant aan de ene kant en milieuvriendelijke oplossingen aan de andere. Het resultaat is fris, modern en stijlvol maar ook warm en persoonlijk tegelijkertijd! De digitale implementaties van DOBIT in de verschillende ‘Customer Areas’ zijn één onderdeel die bijdragen aan een multi-sensoriële ervaring.

 

Customer Areas: digitale beleving

De beleving begint al voordat je de dealer binnenwandelt. De moderne, strakke gebouwen scheppen meteen een luxueuze sfeer en door de glazen voorgevel kan je al een glimp opvangen van een grote videowall die vakkundig geïntegreerd is in een imposante zwart-blinkende muur.

 

Tijdens het binnenwandelen verandert het licht in de inkomhal subtiel van intensiteit en ook de wachtruimte is ingericht om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. Gratis koffie, wifi, een werkplek, comfortabele zetel en … heel wat animo! Via schermcommunicatie komt de klant meer te weten over Lexus en ook speciale aanbiedingen, het weerbericht en het recentste nieuws ontbreekt hier niet.

 

“Daarnaast hebben klanten vanuit de wachtruimte ook zicht op de grote videowall waar voortdurend inspirerende filmpjes op draaien”, zo vertelt Kristof Vandeloo, die nauw betrokken is bij het project als Project Manager van DOBIT. “Wat deze videowall extra leuk maakt is dat ook de car configurator hierop getoond kan worden. De klant kan met andere woorden samen met een verkoper een auto verkennen en deze meteen bewonderen op het grote scherm.”

 

Indien het allemaal wat concreter wordt, kan de klant in de ‘private consultation’ samen met de verkoper de car configurator raadplegen. Kristof Vandeloo: “Ook hier staat de tablet van de verkoper via AirPlay in verbinding met het scherm zodat de klant in alle comfort ziet hoe zijn auto volledig afgestemd wordt op zijn vragen en noden. De car configurator leent zich perfect om het verkoopproces te ondersteunen.”

 

Handover die bijblijft

Maar dé kers op de taart is ongetwijfeld de implementatie in de ‘handover room’. “De handover-procedure moest een gepersonaliseerd en memorabel moment worden, geen standaard overdracht van de sleutels”, aldus Kristof Vandeloo. “En tegelijkertijd moest het voor de verkoper ook eenvoudig zijn om deze overdracht-procedure te personaliseren.”

 

“Het LRI-systeem (Lexus Retailer Interface) dat we bij DOBIT hebben ontwikkeld sluit perfect aan bij deze vraag. Deze software zit als het ware als een vereenvoudigde laag boven onze Scala digital signage software. Elke dealer kan inloggen in dit systeem en op een heel eenvoudige en intuïtieve manier een gepersonaliseerde ‘handover presentatie’ aanmaken. Zo worden enkel nog de voor die klant relevante boodschappen getoond.”

 

En dan is het opnieuw tijd voor een technologisch hoogstandje om de klant voor een laatste keer te verbazen.De presentatie eindigt met een video waar de gekozen Lexus voor een laatste keer op beeld schittert. De spanning bouwt op en het grote moment is nu écht aangebroken. De lichten dimmen, de glazen wand wordt plots doorzichtig en de klant kan voor de allereerste keer zijn gloednieuwe Lexus bewonderen die blinkend klaar staat voor een eerste ritje. De cirkel is rond, de beleving is af en de klant.. is de koning te rijk!

 

Retail2020 concept in cijfers

DOBIT werd gekozen voor de roll-out van dit project. In één jaar tijd werden al 64 dealerships ingericht volgens het nieuwe concept en dit in 13 verschillende landen. Tegen 2018 pronken alle Lexus dealerships en repaircentra - wat goed is voor bijna 500 locaties over heel Europa - met dit nieuwe concept!

 

 

Meer info en inspiratie? Surf naar solutions.dobit.com of contacteer ons via info@dobit.com.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Attention please! Win tickets!

31/10/2017

(publireportage) 9 seconden. Langer houdt een goudvis z’n aandacht er niet bij. Mensen blijven maar 8 seconden bij de les. BD myShopi, RetailDetail, AddRetail en Profacts verzamelden topsprekers die toelichten hoe je de aandacht van de consument trekt.

Hoe zet jij vandaag in op jouw e-commerce & omnichannel succes van morgen?

26/10/2017

(publireportage) Ontdek de recente evoluties in digitaal ondernemen op 6 & 7 november op de vakbeurs E-Commerce Xpo bij 130 exposanten en 80 sprekers met als keynote spreker retailspecialist Ibrahim Ibrahim.

Een authentiek Torfs verhaal! Ontdek en beleef het nieuwe winkelconcept

09/10/2017

(publireportage) Schoenen Torfs staat niet stil! De populaire schoenenwinkel keten pakt uit met een totaal nieuw concept dat perfect past bij het warme familiebedrijf. Een mooi verhaal met de klant centraal en de Torfs waarden als rode draad. 

GDPR studiedag voor retailers met prof. Gino Van Ossel als gastspreker (8/11/2017)

05/10/2017

(publireportage) Op de studiedag van AXI over GDPR behandelt Gino Van Ossel de evolutie van retail naar me-tail, waarna experts de impact op de gepersonaliseerde winkelervaring, de juridische impact, IT en veiligheid verder toelichten.

Minder dan een week tot Shoptalk Europe

03/10/2017

(publireportage) Er zijn nog maar minder dan vijftig tickets beschikbaar voor het grootste retail- and e-commerce-evenement, Shoptalk Europe, dat van 8 tot 11 oktober 2017 gehouden wordt in Kopenhagen.

Minder dan 10 dagen tot Shoptalk Europe

28/09/2017

(publireportage) Shoptalk Europe, de beurs voor retailinnovatie, toont van 8 tot 11 oktober 2017 in Kopenhagen via trends, technologieën en businessmodellen hoe consumenten ontdekken, winkelen en kopen in deze tijd van digitale disruptie.

Back to top