Legendarische Citroën-showroom aan de Champs-Elysées verkocht aan Qatar | RetailDetail

Legendarische Citroën-showroom aan de Champs-Elysées verkocht aan Qatar

Legendarische Citroën-showroom aan de Champs-Elysées verkocht aan Qatar
De befaamde Citoën-showroom aan de Parijse Avenue des Champs-Elysées, al sinds 1927 eigendom van het Franse automerk, is voor 77 miljoen euro verkocht aan een Qatarese investeerder. Dat gebeurde al vorig jaar, maar moederconcern PSA (Peugeot-Citroën) – dat het pand wel blijft huren – weigerde totnogtoe om de naam van de koper bekend te maken.

Alweer aan Qatar

Volgens persagentschap Reuters is de koper niemand minder dan de vroegere emir van Qatarsjeik Hamad ben Khalifa al Thani, die in juni van dit jaar werd opgevolgd door zijn zoon. De prestigieuze showroom werd ingeschreven in het persoonlijke investeringsfonds van de sjeik, met zetel in Nederland.

 

Qatar is en was de voorbije jaren zeer actief bij onze zuiderburen. De voorbije 10 jaar kochten de Qatari al voor een slordige 6 miljard euro aan residentieel vastgoed (onder meer luxehotels), retailvastgoed (zoals luxewarenhuis Le Printemps) en andere Franse "kroonjuwelen" (denk maar aan voetbalclub Paris Saint-Germain).

 

Logo als gevel

De Citroën-showroom – beter bekend als de C 42 (naar het huisnummer) – is een van de meest emblematische panden aan de Parijse Champs-Elysées.

 

Tot in 1984 fungeerde de showroom, van ver herkenbaar aan zijn gevel met architecturale verwijzingen naar het Citroën-logo, nog als een écht verkooppunt, maar sindsdien wordt het pand, met zijn fenomenale autodraailift over meerdere verdiepingen, vooral als tentoonstellingsruimte gebruikt door PSA. Het hele gebouw werd in 2007 nog gerenoveerd voor een bedrag van 13 miljoen euro.

 

PSA, dat al een tijdje in slechte papieren zit, deed vorig jaar trouwens voor alles samen bijna 2 miljard euro aan vastgoed van de hand.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.