Lukoil opnieuw verkozen tot “beste benzinestation” van België | RetailDetail

Lukoil opnieuw verkozen tot “beste benzinestation” van België

Lukoil opnieuw verkozen tot “beste benzinestation” van België

Voor het derde jaar op rij zijn de Lukoil-benzinestations tot “beste van België” uitgeroepen na een grote tevredenheidsenquête door het onafhankelijke onderzoeksbureau Foodstep bij bijna 10.000 consumenten. Opvallend is wel dat alle benzinestations - ook die van Lukoil - wat van hun pluimen verliezen tegenover een jaar geleden.

 


Lukoil, Esso en Q8 op het podium

Voor de 30 criteria die werden onderzocht - van prijsniveau over productkwaliteit, dienstverlening en service, hygiëne en verzorging tot schone toiletten - behaalde Lukoil 19 keer de hoogste score, vooral in servicegerelateerde criteria zoals hulpvaardigheid, snelheid van bediening en netheid van de winkel.Dat levert Lukoil een gemiddelde score op van 7,9/10. Esso en Q8 vervolledigen het podium met een gemiddelde score van 7,5/10. Dan volgen Shell en Total met 7,4/10. Texaco is de hekkensluiter met 7,1/10.

Consument wordt veeleisender

In vergelijking met 2010 is er voor alle merken een lichte daling van de gemiddelde score vast te stellen. Zo daalt Lukoil van 8,1/10 naar 7,9/10. Vorig jaar moest het bedrijf die koppositie nog delen met Q8, maar die keten van tankstations is dit jaar teruggezakt naar 7,5/10. Volgens de marktonderzoekers is die algehele daling toe te schrijven aan de almaar kritischer wordende consument.Lukoil, het voormalige Sovjet-Russische staatsoliebedrijf dat in 1992 werd geprivatiseerd en in 2000 zijn wereldwijde expansie begon, is sinds juni 2007 in ons land actief. Toen nam het ConocoPhillips Belgium over, de vennootschap die de 157 JET-tankstations (ex-Seca) in België en Luxemburg beheerde. Lukoil is actief in 30 landen en telt 150.000 medewerkers en meer dan 6000 tankstations.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.