Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck | RetailDetail

Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Autogroep Ghistelinck is grotendeels overgegaan in handen van het huidige management. De groep is een belangrijke verkoper van Mercedessen en Smarts in Zuid-West-Vlaanderen en is onder de naam Luxauto eveneens actief als autoverhuurder.

Exit durfkapitalist

Ghistelinck Group heeft als concessiehouder voor Mercedes-Benz (auto's en trucks) vestigingen in Waregem, Kortrijk, Oudenaarde, Deinze en Moeskroen. Dochterbedrijf Luxauto heeft een voertuigenpark van 750 stuks, die het verhuurt via een netwerk van twintig vestigingen.

 

Zes jaar geleden verwierf durfkapitalist Creafund een meerderheidsparticipatie in de autogroep. "Het bezat, samen met zijn gedelegeerd bestuurder Herman Wielfaert, sindsdien 62,5% van de aandelen. Gedelegeerd bestuurder (van Ghistelinck, nvdr.) Vincent Yserbyt had de rest van het kapitaal in handen", aldus De Tijd.

 

Donderdag raakte bekend dat diezelfde Yserbyt samen met de andere managers nu 83,2% van de aandelen controleert; de rest blijft (nog) in handen van Creafund en Wielfaert. Welk bedrag met de transactie gemoeid is, is niet geweten.

 

Sponsor van Waregem Koerse

Autogroep Ghistelinck, opgericht in 1950, telt inmiddels een kleine 250 medewerkers en realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 100,3 miljoen euro.  Eerder deze week raakte ook al bekend dat Ghistelinck na 10 jaar stopt met het sponsoren van Waregem Koerse. De organisator heeft intussen al een nieuwe autopartner gevonden: Audi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.