Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Autogroep Ghistelinck is grotendeels overgegaan in handen van het huidige management. De groep is een belangrijke verkoper van Mercedessen en Smarts in Zuid-West-Vlaanderen en is onder de naam Luxauto eveneens actief als autoverhuurder.

Exit durfkapitalist

Ghistelinck Group heeft als concessiehouder voor Mercedes-Benz (auto's en trucks) vestigingen in Waregem, Kortrijk, Oudenaarde, Deinze en Moeskroen. Dochterbedrijf Luxauto heeft een voertuigenpark van 750 stuks, die het verhuurt via een netwerk van twintig vestigingen.

 

Zes jaar geleden verwierf durfkapitalist Creafund een meerderheidsparticipatie in de autogroep. "Het bezat, samen met zijn gedelegeerd bestuurder Herman Wielfaert, sindsdien 62,5% van de aandelen. Gedelegeerd bestuurder (van Ghistelinck, nvdr.) Vincent Yserbyt had de rest van het kapitaal in handen", aldus De Tijd.

 

Donderdag raakte bekend dat diezelfde Yserbyt samen met de andere managers nu 83,2% van de aandelen controleert; de rest blijft (nog) in handen van Creafund en Wielfaert. Welk bedrag met de transactie gemoeid is, is niet geweten.

 

Sponsor van Waregem Koerse

Autogroep Ghistelinck, opgericht in 1950, telt inmiddels een kleine 250 medewerkers en realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 100,3 miljoen euro.  Eerder deze week raakte ook al bekend dat Ghistelinck na 10 jaar stopt met het sponsoren van Waregem Koerse. De organisator heeft intussen al een nieuwe autopartner gevonden: Audi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top