Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Management buy-out bij Autogroep Ghistelinck

Autogroep Ghistelinck is grotendeels overgegaan in handen van het huidige management. De groep is een belangrijke verkoper van Mercedessen en Smarts in Zuid-West-Vlaanderen en is onder de naam Luxauto eveneens actief als autoverhuurder.

Exit durfkapitalist

Ghistelinck Group heeft als concessiehouder voor Mercedes-Benz (auto's en trucks) vestigingen in Waregem, Kortrijk, Oudenaarde, Deinze en Moeskroen. Dochterbedrijf Luxauto heeft een voertuigenpark van 750 stuks, die het verhuurt via een netwerk van twintig vestigingen.

 

Zes jaar geleden verwierf durfkapitalist Creafund een meerderheidsparticipatie in de autogroep. "Het bezat, samen met zijn gedelegeerd bestuurder Herman Wielfaert, sindsdien 62,5% van de aandelen. Gedelegeerd bestuurder (van Ghistelinck, nvdr.) Vincent Yserbyt had de rest van het kapitaal in handen", aldus De Tijd.

 

Donderdag raakte bekend dat diezelfde Yserbyt samen met de andere managers nu 83,2% van de aandelen controleert; de rest blijft (nog) in handen van Creafund en Wielfaert. Welk bedrag met de transactie gemoeid is, is niet geweten.

 

Sponsor van Waregem Koerse

Autogroep Ghistelinck, opgericht in 1950, telt inmiddels een kleine 250 medewerkers en realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 100,3 miljoen euro.  Eerder deze week raakte ook al bekend dat Ghistelinck na 10 jaar stopt met het sponsoren van Waregem Koerse. De organisator heeft intussen al een nieuwe autopartner gevonden: Audi.

Tags: