Nieuw busje Mercedes-Benz bevat ook bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz lanceert busje met bezorgdrones

Mercedes-Benz ontwikkelt in samenwerking met dronemaker Matternet een nieuw busje, waarin enkele drones zitten verwerkt die pakketjes kunnen leveren. De Vision Van is bovendien volledig elektrisch.

Tijd winnen

Het busje bevat een volledig automatisch pakketsysteem, dat de bestuurder op de hoogte brengt wanneer hij moet stoppen. Vervolgens vertrekt één van de drones op het dak om het pakketje af te leveren, schrijft Twinkle.

 

Er wordt zo tijd gewonnen, omdat de chauffeur minder vaak moet uitstappen en bovendien kan er gebruik gemaakt worden van drones met een kleiner bereik. Bovendien kunnen de drones ook pakjes leveren aan de Vision Van, nadat de chauffeur al vertrokken is. Zo kan er nog meer gebruik gemaakt worden van same-day delivery.

 

De Vision Van moet een actieradius hebben van 270 kilometer, al is het voorlopig nog niet geweten wanneer het busje op de markt komt.

 

Mercedes-Benz wil de komende vijf jaar tot 500 miljoen euro investeren in digitalisering, automatisering en robotica. De Vision Van is één van de eerste projecten die deel uitmaken van de investeringen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Gratis verzending voor leden Bol.com Select

08/08/2018

In navolging van Amazon voert Bol.com zijn lidmaatschapsservice op: Select-leden kunnen nu het hele assortiment gratis bezorgd krijgen. Althans, als ze de lidmaatschapskost betalen.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.

Chocolade bedreigd door smeltgevaar bij Delhaize

07/08/2018

Er dreigt chocoladeschaarste door de aanhoudende hitte: in de koekjesafdeling van Delhaize worden klanten gewaarschuwd voor leveringsproblemen. Het is te warm voor het snoepgoed: het smelt in de vrachtwagens.

Alibaba via onderaannemer naar Luik

06/08/2018

4PX, een logistieke dienstverlener die voor Alibaba werkt, heeft een Belgische dochteronderneming opgericht in Luik. Het is wellicht de eerste concrete stap in de uitbouw van een Europese logistieke hub voor de e-tailer.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.