Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto | RetailDetail

Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto

Nederlands Pal-V start met verkoop vliegende auto

Het Nederlandse Pal-V heeft vijf jaar na een eerste testvlucht aangekondigd dat het klaar is voor de commerciële verkoop van zijn vliegende auto, de Liberty. Het goedkoopste model kost wel al snel meer dan 300.000 euro.

Vliegbrevet

Klanten die een vliegende auto willen, kunnen kiezen tussen de Liberty Sport en de duurdere Liberty Pioneer Edition. Wie voor die eerste kiest, moet meer dan een half miljoen euro betalen, maar krijgt zijn vliegende auto wel eerder. De Liberty Sport wordt immers pas geleverd nadat iedereen die een Pioneer Edition heeft besteld zijn wagen heeft gekregen.

 

Om met de Liberty over de weg te rijden, heeft een eigenaar geen speciaal rijbewijs nodig. De wagen haalt een topsnelheid van 160 km/u en is volledig aangepast aan de wetten voor voertuigen. Wie echter ook hogere regionen wil opzoeken, die heeft wel een vliegbrevet nodig. Daarna is het toegestaan om vanaf vrijwel elk vliegveld op te stijgen en te landen.

 

Rijdend kan de Liberty maar liefst 1.300 kilometer afleggen met een volle tank. In de lucht is de actieradius 400 kilometer. Wisselen tussen rijden en vliegen gebeurt wel niet meteen, maar alles samen heeft de Liberty slechts 5 minuten nodig om van grond- naar luchtvoertuig over te schakelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.