Nieuwe mijlpaal voor Dacia: 3,5 miljoenste auto verkocht

Nieuwe mijlpaal voor Dacia: 3,5 miljoenste auto verkocht

Dacia, het budgetmerk van de Renault-autogroep, heeft een historische mijlpaal bereikt: het Roemeense merk verkocht zopas zijn 3,5 miljoenste auto sinds het in 2004 opnieuw werd gelanceerd.

België en Nederland tegen de trend in

Zowat 10 jaar na de wedergeboorte van Dacia onder Renault-vleugels en zo'n twee jaar nadat de constructeur zijn hele gamma vernieuwde, heeft het Roemeense budgetmerk de kaap van de 3,5 miljoen verkochte auto's gerond. De jubileumauto, een Sandero Stepway (foto), werd gekocht door een jonge vrouw bij een Dacia-dealer in het Britse Mill Lane, een buitenwijk van Londen. Dacia is pas twee jaar actief in Groot-Brittannië.

 

De kaap van de 3,5 miljoen auto's kwam er eerder dan verwacht en heeft alles te maken met de versnellende verkoop van het automerk in Europa. Het voorbije halfjaar verkocht Dacia liefst 290.024 auto's, ruim 10% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Meer nog: in 19 van de 44 landen waar het merk intussen te koop is, werden in die periode ook nieuwe verkooprecords geboekt.

 

In België verkocht Dacia dit jaar alleen al 13.867 auto's, goed voor een 15e plaats in de hitparade en een marktaandeel van 3,21%, zo blijkt uit de meest recente inschrijvingscijfers van Febiac. Al zijn er dat er wel 828 minder dan over dezelfde periode een jaar geleden, toen de Logan MCV werd geïntroduceerd.

 

Ook in Nederland ligt de verkoop wat lager dan vorig jaar: daar reden de voorbije tien maanden welgeteld 3.637 nieuwe Dacia's de showroom uit, goed voor een marktaandeel van 0,9%. Ter vergelijking: in Frankrijk, Dacia's tweede thuisland, staat het merk op een vijfde plaats, met een marktaandeel van 5,3%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top