Nissan verkocht nooit eerder zoveel auto’s | RetailDetail

Nissan verkocht nooit eerder zoveel auto’s

Nissan verkocht nooit eerder zoveel auto’s

De Japanse autoconstructeur Nissan heeft in 2014 een recordverkoop van 5,31 miljoen voertuigen behaald. Daarmee verstevigt de alliantie Renault-Nissan haar vierde plaats op de automarkt wereldwijd.

Sterkste groei in Europa

Nissan zag zijn autoverkoop in 2014 met 4,1% stijgen tot 5,31 miljoen stuks, onder meer dankzij het enorme succes van zijn Qashqai (foto). De sterkste groei realiseerde het merk in Europa (+14,4%), gevolgd door de Verenigde Staten (+11,1%) en Mexico (+10,9%). Die forse groeicijfers compenseerden ruimschoots de stagnering in China (+0,5%) en de daling op de Japanse thuismarkt (-1,3%).

 

Nu de cijfers van Nissan bekend zijn, kan meteen ook de balans worden opgemaakt van de alliantie Renault-Nissan. Renault (inclusief Dacia), verkocht 2,71 miljoen wagens en bestelwagens. Het recentelijk opgeslokte Russische Lada (Avtovaz) verkocht er 439.100 (een daling met 17,9%). Met de 5,31 miljoen stuks van Nissan erbij geeft dat een totaal van 8,46 miljoen auto's.

 

Daarmee verstevigt de alliantie Renault-Nissan haar vierde plaats op de automarkt wereldwijd. Die wordt nu al drie jaar op een rij aangevoerd door Toyota, vóór Volkswagen en General Motors. Maar de Fransen zouden geen Fransen zijn als ze al niet luidop beginnen dromen van een plaatsje op het wereldpodium...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.