Online bandenwinkel Tirendo nu ook in België

Online bandenwinkel Tirendo nu ook in België

De Duitse online bandenwinkel Tirendo is sinds juli ook actief in België. De start-up is in enkele jaren tijd flink gegroeid – de webwinkel werd pas in 2011 opgericht - en België is ondertussen al het achtste Europese land waar de bandenwinkel beschikbaar zal zijn. Eerder konden er ook al online banden worden gekocht in Zwitserland, Frankijk, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Nederland en Zweden.

Gamma van 12.000 banden

Het assortiment van Tirendo is op zijn zachtst gezegd uitgebreid te noemen: klanten kunnen hun band kiezen uit een gamma van 12.000 banden. Die banden worden bovendien gratis verzonden binnen de drie werkdagen en mogen ook gratis teruggestuurd worden. Volgens Tirendo kunnen klanten bij hen 30% besparen ten opzichte van de prijs die ze bij een gewone garage zouden betalen.

 

Volgens CEO Martin Kern zorgt Tirendo ervoor dat de gewone klant, die vroeger geen banden online zou kopen, dat via hen wel zal doen. "Door een zeer goed uitgewerkt kies- en bestelproces en duidelijke uitleg over de relevante criteria, vindt elke geïnteresseerde de passende banden", vertelt Kern.

 

Het gezicht van Tirendo is trouwens niemand minder dan Sebastian Vettel, wereldkampioen Formule 1. Hij duikt dan ook frequent op in reclamespots om Tirendo aan te prijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top