Online bandenwinkel Tirendo nu ook in België

Online bandenwinkel Tirendo nu ook in België

De Duitse online bandenwinkel Tirendo is sinds juli ook actief in België. De start-up is in enkele jaren tijd flink gegroeid – de webwinkel werd pas in 2011 opgericht - en België is ondertussen al het achtste Europese land waar de bandenwinkel beschikbaar zal zijn. Eerder konden er ook al online banden worden gekocht in Zwitserland, Frankijk, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Nederland en Zweden.

Gamma van 12.000 banden

Het assortiment van Tirendo is op zijn zachtst gezegd uitgebreid te noemen: klanten kunnen hun band kiezen uit een gamma van 12.000 banden. Die banden worden bovendien gratis verzonden binnen de drie werkdagen en mogen ook gratis teruggestuurd worden. Volgens Tirendo kunnen klanten bij hen 30% besparen ten opzichte van de prijs die ze bij een gewone garage zouden betalen.

 

Volgens CEO Martin Kern zorgt Tirendo ervoor dat de gewone klant, die vroeger geen banden online zou kopen, dat via hen wel zal doen. "Door een zeer goed uitgewerkt kies- en bestelproces en duidelijke uitleg over de relevante criteria, vindt elke geïnteresseerde de passende banden", vertelt Kern.

 

Het gezicht van Tirendo is trouwens niemand minder dan Sebastian Vettel, wereldkampioen Formule 1. Hij duikt dan ook frequent op in reclamespots om Tirendo aan te prijzen.

Tags: