Ook bij Renault onderzoek naar sjoemelsoftware

Ook bij Renault onderzoek naar sjoemelsoftware

De Franse autobouwer Renault heeft bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar fraude met de emmissietesten bij het bedrijf, zoals eerder al het geval was bij Volkswagen. Renault stelt dat er voorlopig nog geen aanwijzingen zijn gevonden.

Nog geen bewijzen

In Frankrijk zijn vorige week huiszoekingen verricht bij enkele vestigingen van Renault. Daarbij zijn onder andere computers van directieleden in beslag gnomen. Het onderzoek van het Franse gerecht spitste zich toe op het ingenieurscentrum van Lardy, het technologisch centrum van Guyancourt, de fabriek van Plessis-Robinson en de zetel van Renault in Boulogne-Billancourt.


Renault geeft toe dat de huiszoekingen zijn verricht door een nieuwe technische commissie, die in de nasleep van de affaire bij Volkswagen door het Franse gerecht werd opgericht. De taak van die commissie is na te gaan of ook bij de Franse autobouwers gebruik werd gemaakt van sjoemelsoftware. Renault zegt dat de eerste onderzoeken niets hebben gevonden dat in die richting wijst.


De fraudebestrijdingsdienst DGCCRF besliste om ook een complementair onderzoek uit te voeren, om de onderzoeken van de technische commissie te valideren. "De DGCCRF is naar de sociale zetel, het Technisch Centrum Renault in Lardy en het Technocentre in Guyancourt afgezakt", aldus nog de autobouwer. "De ploegen van Renault werken volledig mee aan de werkzaamheden van de commissie en aan het complementaire onderzoek, waartoe het ministerie van Economie heeft beslist."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top