Ook bij Renault onderzoek naar sjoemelsoftware

Ook bij Renault onderzoek naar sjoemelsoftware

De Franse autobouwer Renault heeft bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar fraude met de emmissietesten bij het bedrijf, zoals eerder al het geval was bij Volkswagen. Renault stelt dat er voorlopig nog geen aanwijzingen zijn gevonden.

Nog geen bewijzen

In Frankrijk zijn vorige week huiszoekingen verricht bij enkele vestigingen van Renault. Daarbij zijn onder andere computers van directieleden in beslag gnomen. Het onderzoek van het Franse gerecht spitste zich toe op het ingenieurscentrum van Lardy, het technologisch centrum van Guyancourt, de fabriek van Plessis-Robinson en de zetel van Renault in Boulogne-Billancourt.


Renault geeft toe dat de huiszoekingen zijn verricht door een nieuwe technische commissie, die in de nasleep van de affaire bij Volkswagen door het Franse gerecht werd opgericht. De taak van die commissie is na te gaan of ook bij de Franse autobouwers gebruik werd gemaakt van sjoemelsoftware. Renault zegt dat de eerste onderzoeken niets hebben gevonden dat in die richting wijst.


De fraudebestrijdingsdienst DGCCRF besliste om ook een complementair onderzoek uit te voeren, om de onderzoeken van de technische commissie te valideren. "De DGCCRF is naar de sociale zetel, het Technisch Centrum Renault in Lardy en het Technocentre in Guyancourt afgezakt", aldus nog de autobouwer. "De ploegen van Renault werken volledig mee aan de werkzaamheden van de commissie en aan het complementaire onderzoek, waartoe het ministerie van Economie heeft beslist."

Tags: