Pierre-Olivier Beckers wordt bestuurder D'Ieteren

Pierre-Olivier Beckers wordt bestuurder D'Ieteren

Pierre-Olivier Beckers, tot voor kort topman van de warenhuisgroep Delhaize, wordt onafhankelijk bestuurder bij het autoconcern D’Ieteren. Daarnaast blijft hij voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Voorlopig gecoöpteerd in raad van bestuur

De 53-jarige Beckers verliet eind november de algemene leiding van Delhaize. Hij had toen dertig jaar voor het bedrijf gewerkt, waarvan vijftien als CEO. In die functie werd hij er opgevolgd door de Nederlander Frans Muller, die overkwam van het Duitse Metro-concern. Beckers liet bij zijn afscheid weten open te staan voor bestuursmandaten, zonder een cumulard te willen worden: “Mijn ervaring met markten, zoals de VS, kan sommige bedrijven van pas komen.”

 

Bij D’Ieteren neemt Beckers de plaats in van Christian Varin van investeringsmaatschappij Cobepa. Die handelt sinds eind augustus 2013 immers niet meer in gemeenschappelijk overleg met de familiale aandeelhouders. Beckers wordt voorlopig gecoöpteerd in de raad van bestuur, op de algemene vergadering van 5 juni zal de benoeming worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

 

D’Ieteren verdeelt in België de automerken Volkswagen, Audi en Seat en haalt daarmee een marktaandeel van 21 procent. Internationaal is de onderneming dan weer actief in de autobeglazing via Belron, in België beter bekend onder de naam Carglass.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top