Pierre-Olivier Beckers wordt bestuurder D'Ieteren

Pierre-Olivier Beckers wordt bestuurder D'Ieteren

Pierre-Olivier Beckers, tot voor kort topman van de warenhuisgroep Delhaize, wordt onafhankelijk bestuurder bij het autoconcern D’Ieteren. Daarnaast blijft hij voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Voorlopig gecoöpteerd in raad van bestuur

De 53-jarige Beckers verliet eind november de algemene leiding van Delhaize. Hij had toen dertig jaar voor het bedrijf gewerkt, waarvan vijftien als CEO. In die functie werd hij er opgevolgd door de Nederlander Frans Muller, die overkwam van het Duitse Metro-concern. Beckers liet bij zijn afscheid weten open te staan voor bestuursmandaten, zonder een cumulard te willen worden: “Mijn ervaring met markten, zoals de VS, kan sommige bedrijven van pas komen.”

 

Bij D’Ieteren neemt Beckers de plaats in van Christian Varin van investeringsmaatschappij Cobepa. Die handelt sinds eind augustus 2013 immers niet meer in gemeenschappelijk overleg met de familiale aandeelhouders. Beckers wordt voorlopig gecoöpteerd in de raad van bestuur, op de algemene vergadering van 5 juni zal de benoeming worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

 

D’Ieteren verdeelt in België de automerken Volkswagen, Audi en Seat en haalt daarmee een marktaandeel van 21 procent. Internationaal is de onderneming dan weer actief in de autobeglazing via Belron, in België beter bekend onder de naam Carglass.

Tags: