Porsche ontkent sjoemelsoftware in Porsche Cayenne

Porsche ontkent sjoemelsoftware in Porsche Cayenne

Bij Porsche hebben ze ontkend dat ook in hun terreinwagens de frauduleuze software van Volkswagen zou aanwezig zijn. Porsche maakt dan wel deel uit van de Volkswagen-groep, het sportautomerk ontkent niettemin enige betrokkenheid.

Verbazing over beschuldigingen

De uitspraken van Porsche komen na een artikel in het Duitse magazine Focus. Daarin zegt een medewerker van Porsche dat de software die knoeit met de CO2-uitstoot ook bij Porsche werd gebruikt. Volgens hem werd die al sinds 2007 gebruikt bij de Porsche Cayenne, de terreinwagen van het automerk.


Eerder deze week schorste de Noord-Amerikaanse afdeling van Porsche wel al de verkoop van een aantal dieselmodellen van de Cayenne op. Dat gebeurde nadat er nieuwe beschuldigingen waren opgedoken vanwege de Amerikaanse autoriteiten.


"Porsche Cars North America heeft vandaag beslist, met het oog op de onverwachte waarschuwing van het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming EPA, om vrijwillig en tot nader order de verkoop van de Porsche Cayenne diesel modeljaar 2014 tot 2016 op te schorten", klonk het toen in een persbericht. Porsche ontkende al wel meteen dat de sjoemelsoftware van Volkswagen werd gebruikt en zegt verbaasd te zijn over de beschuldigingen.

Tags: