Porsche ontkent sjoemelsoftware in Porsche Cayenne | RetailDetail

Porsche ontkent sjoemelsoftware in Porsche Cayenne

Porsche ontkent sjoemelsoftware in Porsche Cayenne

Bij Porsche hebben ze ontkend dat ook in hun terreinwagens de frauduleuze software van Volkswagen zou aanwezig zijn. Porsche maakt dan wel deel uit van de Volkswagen-groep, het sportautomerk ontkent niettemin enige betrokkenheid.

Verbazing over beschuldigingen

De uitspraken van Porsche komen na een artikel in het Duitse magazine Focus. Daarin zegt een medewerker van Porsche dat de software die knoeit met de CO2-uitstoot ook bij Porsche werd gebruikt. Volgens hem werd die al sinds 2007 gebruikt bij de Porsche Cayenne, de terreinwagen van het automerk.


Eerder deze week schorste de Noord-Amerikaanse afdeling van Porsche wel al de verkoop van een aantal dieselmodellen van de Cayenne op. Dat gebeurde nadat er nieuwe beschuldigingen waren opgedoken vanwege de Amerikaanse autoriteiten.


"Porsche Cars North America heeft vandaag beslist, met het oog op de onverwachte waarschuwing van het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming EPA, om vrijwillig en tot nader order de verkoop van de Porsche Cayenne diesel modeljaar 2014 tot 2016 op te schorten", klonk het toen in een persbericht. Porsche ontkende al wel meteen dat de sjoemelsoftware van Volkswagen werd gebruikt en zegt verbaasd te zijn over de beschuldigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.