Profile Tyrecenter start met online verkoop banden | RetailDetail

Profile Tyrecenter start met online verkoop banden

Profile Tyrecenter start met online verkoop banden

De merkonafhankelijke bandencentra die onder de vlag van Profile Tyrecenter varen, starten met e-commerce. Naast de mogelijkheid om hun afspraken voor een bandenwissel of een onderhoud via het internet vast te leggen, geven ze hun klanten nu ook de kans om hun (winter)banden en velgen online aan te kopen.

Afhalen of afspraak boeken

“We begrijpen maar al te goed dat het niet vanzelfsprekend is om buiten de werktijden nog tijd vrij te maken om langs te gaan bij een van onze gespecialiseerde bandencentrales. Daarom besloten we om zelf onze vestigingen tot bij de klant in de woonkamer te brengen”, laat e-commercemanager Yannis Vermeulen optekenen.

 

Consumenten kunnen hun banden kiezen door de gewenste maat in te geven of door hun type van auto te vermelden. De banden kunnen vervolgens worden afgehaald in het bandencentrum naar keuze. Klanten van Profile kunnen de afspraak voor het plaatsen van de banden ook online vastleggen, wat hen toelaat om tijdswinst te boeken. Ze zullen op het afgesproken moment immers klaarliggen in de bandencentra.

 

Profile Tyrecenter en Carmasters zijn een onderdeel van de Nederlandse The Alwaysbemobile Company. Profile telt in België 43 franchisenemers en richt zich onder die naam naar de particuliere markt. De professionele lease- en fleetmarkt wordt bediend onder de vlag van Carmasters. Hiervoor bundelt Profile sinds 2007 de krachten met het Waalse Passion Pneu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.