Q8 koopt derde grootste tankstation in de wereld

Q8 koopt derde grootste tankstation in de wereld

Q8 baat sinds gisteren officieel het tankstation in Capellen in Luxemburg uit, het derde grootste tankstation in de wereld. De voormalige eigenaar van het tankstation was het Amerikaanse Texaco.

Grootste station voor Q8

Het is voor Kuwait Petroleum, de eigenaar van Q8, het eerste tankstation langs de Luxemburgse snelwegen en meteen het grootste van de groep. Er werd iets meer dan drie dagen gewerkt aan de rebranding van het tankstation. Daarnaast zijn er ook 28 pompen voor vrachtwagens bijgekomen. Het station heeft ook 41 pompen voor auto's, die jaarlijks samen meer dan 100 miljoen liter brandstof moeten verkopen.

 

"We zijn natuurlijk erg trots dat de Q8-vlag nu vliegt boven het derde grootste station ter wereld. Het is waar dat deze opening een belangrijke stap in onze ontwikkelingsstrategie in de Benelux is", zegt Koen Vankelst, retail director Benelux aan het Luxemburgse L'essentiel.

 

Naast het tankstation was er ook nog plaats voor retail: Delhaize opende een filiaaltje van 350 m² bij het station dat erg bekend is bij Belgische automobilisten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top