Q8 koopt derde grootste tankstation in de wereld

Q8 koopt derde grootste tankstation in de wereld

Q8 baat sinds gisteren officieel het tankstation in Capellen in Luxemburg uit, het derde grootste tankstation in de wereld. De voormalige eigenaar van het tankstation was het Amerikaanse Texaco.

Grootste station voor Q8

Het is voor Kuwait Petroleum, de eigenaar van Q8, het eerste tankstation langs de Luxemburgse snelwegen en meteen het grootste van de groep. Er werd iets meer dan drie dagen gewerkt aan de rebranding van het tankstation. Daarnaast zijn er ook 28 pompen voor vrachtwagens bijgekomen. Het station heeft ook 41 pompen voor auto's, die jaarlijks samen meer dan 100 miljoen liter brandstof moeten verkopen.

 

"We zijn natuurlijk erg trots dat de Q8-vlag nu vliegt boven het derde grootste station ter wereld. Het is waar dat deze opening een belangrijke stap in onze ontwikkelingsstrategie in de Benelux is", zegt Koen Vankelst, retail director Benelux aan het Luxemburgse L'essentiel.

 

Naast het tankstation was er ook nog plaats voor retail: Delhaize opende een filiaaltje van 350 m² bij het station dat erg bekend is bij Belgische automobilisten.

Tags: