Rolls-Royce stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit | RetailDetail

Rolls-Royce stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

Rolls-Royce stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

De Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce, niet (meer) gerelateerd aan de constructeur van luxueuze auto's, heeft vandaag de derde winstwaarschuwing in een jaar tijd uitgestuurd. Het gaat dan ook voorlopig stoppen met de terugkoop van eigen aandelen.

Lage olieprijzen

Rolls-Royce verwachtte een winst voor belastingen tussen 1,4 en 1,55 miljard pond (1,97 tot 2,18 miljard euro), maar schroeft dat nu terug tot een verwachte winst tussen 1,3 en 1,47 miljard pond (1,83 tot 2,07 miljard euro). De Britten wijten de slechte resultaten aan lage olieprijzen en een mindere vraag naar een aantal vliegtuigmotoren. Rolls-Royce maakte de voorbije maanden ook al bekend dat het meer dan 3.000 banen gaat schrappen.

 

De winstwaarschuwing kwam er amper twee dagen na de aanstelling van de nieuwe CEO, Warren East, die op die positie John Rishton vervangt. "Ik ben duidelijk teleurgesteld in de aankondiging van vandaag en de impact ervan op onze investeerders en werknemers", zegt East aan The Financial Times. "Ondanks de marktomstandigheden is het onze verantwoordelijkheid om een duurzame onderneming uit te bouwen, wat ook onze richting uitkomt. Dat zal de komende jaren mijn prioriteit zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.