Rolls-Royce stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

Rolls-Royce stuurt opnieuw winstwaarschuwing uit

De Britse vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce, niet (meer) gerelateerd aan de constructeur van luxueuze auto's, heeft vandaag de derde winstwaarschuwing in een jaar tijd uitgestuurd. Het gaat dan ook voorlopig stoppen met de terugkoop van eigen aandelen.

Lage olieprijzen

Rolls-Royce verwachtte een winst voor belastingen tussen 1,4 en 1,55 miljard pond (1,97 tot 2,18 miljard euro), maar schroeft dat nu terug tot een verwachte winst tussen 1,3 en 1,47 miljard pond (1,83 tot 2,07 miljard euro). De Britten wijten de slechte resultaten aan lage olieprijzen en een mindere vraag naar een aantal vliegtuigmotoren. Rolls-Royce maakte de voorbije maanden ook al bekend dat het meer dan 3.000 banen gaat schrappen.

 

De winstwaarschuwing kwam er amper twee dagen na de aanstelling van de nieuwe CEO, Warren East, die op die positie John Rishton vervangt. "Ik ben duidelijk teleurgesteld in de aankondiging van vandaag en de impact ervan op onze investeerders en werknemers", zegt East aan The Financial Times. "Ondanks de marktomstandigheden is het onze verantwoordelijkheid om een duurzame onderneming uit te bouwen, wat ook onze richting uitkomt. Dat zal de komende jaren mijn prioriteit zijn."

Tags: