Saab keert terug... als merk van elektrische auto's | RetailDetail

Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

Saab keert terug... als merk van elektrische auto's

In het Zweedse Trollhättan gaan opnieuw Saabs van de band rollen, zij het dan enkel elektrische. National Electric Vehicle Sweden (NEVS), dat na het faillissement van Saab in 2011 het merk en de fabriek in handen kreeg, heeft zelfs al 332 medewerkers aangetrokken.

Saab 9-3 "revisited"

De heropstart van de Saab-fabriek in Trollhättan is in volle voorbereiding, zo bevestigt een woordvoerder van NEVS. "We hebben er alle vertrouwen in om in de loop van de herfst met de productie van de Saab 9-3 te kunnen beginnen. Momenteel wordt volop met toeleveranciers onderhandeld."

 

Hoeveel werknemers precies aan de slag zullen kunnen en of er een dealernetwerk wordt opgestart of niet, wilde de woordvoerder nog niet kwijt: "Als we met de productie beginnen, zullen we meer details geven", klinkt het in Zweden.

 

Failliet in 2011

Voor de regio rond Trollhättan is de heropstart alvast goed nieuws. Vóór het faillissement van Saab werkten er zo'n 3.500 mensen in de autofabriek. Het Zweedse automerk ging in 2011 failliet.

 

In 2010 en 2011 was het bedrijf in handen van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker van de flamboyante zakenman Victor Muller. Intussen verkeert Spyker echter zelf ook in moeilijkheden en het verdwijnt half september overigens definitief van de Amsterdamse beurs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.