Samenwerking Goodyear en moederbedrijf Dunlop stopgezet | RetailDetail

Samenwerking Goodyear en moederbedrijf Dunlop stopgezet

Samenwerking Goodyear en moederbedrijf Dunlop stopgezet

Bandenproducent Goodyear en Sumitomo Rubber, het moederbedrijf van Dunlop, hebben hun samenwerking stopgezet. Beide bedrijven werken al sinds 1999 samen, maar zetten daar nu dus een punt achter.

Te weinig voordelen

De joint venture van Dunlop en Goodyear betekende in 1999 dat de nummer 3 en de nummer 6 in de markt bij elkaar onder één dak kwamen. Er werd toen gehoopt dat die samenwerking heel wat voordelen zou opleveren.


Ondertussen blijkt dat minder het geval te zijn dat oorspronkelijk werd gedacht. Daarnaast zou er ook nog eens wantrouwen zijn tussen de partners. Goodyear liet vorig jaar al weten er mee te willen stoppen en nu zou de scheiding er definitief komen.


Het Europese filiaal van Goodyear Dunlop zou in handen komen van Goodyear, terwijl Sumitomo Rubber de activiteiten in Japan en de Verenigde Staten mag verderzetten. Goodyear zal ook nog eens een bedrag tussen 30 en 40 miljard yen (220 tot 300 miljoen euro) mogen ophoesten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Back to top