Tesla opnieuw in de rode cijfers

Tesla opnieuw in de rode cijfers

De Amerikaanse constructeur van elektrische auto’s Tesla heeft zijn vierde kwartaal afgesloten met een nettoverlies van 121 miljoen dollar (115 miljoen euro). In het derde kwartaal was er nog een winst van 21,9 miljoen dollar (20 miljoen euro).

Uitkijken naar de Model 3

Tesla heeft dus geen vervolg kunnen breien aan de kleine winst die het in het derde kwartaal wist te maken, toen de eerste kwartaalwinst sinds begin 2013. Al moet daarbij meteen gezegd dat Elon Musk toen bewust een flinke investering had doorgeschoven naar het vierde kwartaal. Dat geld moet dienen voor de opstart van de middenklasser Model 3, die met een prijskaartje van 35.000 euro in de tweede helft van dit jaar voor de doorbraak moet zorgen bij de grote massa. De Model 3 komt niets te vroeg, want ook de concurrentie ‑  BMW en General Motors voorop ‑ zit niet stil.

 

De kwartaalomzet kwam uit op 2,28 miljard dollar (2,1 miljard euro). Ondanks het nieuwe verlies blijven de beleggers positief gestemd: het aandeel schoot 3% hoger na de bekendmaking van de resultaten, wat de stijging over de voorbije drie maanden op 43% brengt.