Tesla schakelt versnelling hoger

Tesla schakelt versnelling hoger

De verkoop van Tesla komt op stoom: in het eerste kwartaal werd een recordaantal van 10.030 elektrische auto's aan de man gebracht (+55%), het sein om nog meer ambitieuze plannen te ontvouwen... te beginnen met de Formule 1!

55% groei op jaarbasis

Exact 10.030 Tesla's zijn er het voorbije kwartaal verkocht: dat zijn er niet alleen meer dan de 9.500 waarop het bedrijf zelf had gemikt, het zijn er ook liefst 55% meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Als topman Elon Musk zijn doelstelling van 55.000 auto's voor het hele jaar wil halen, zal hij echter wel een versnelling hoger moeten schakelen. Daarbij wordt Tesla niet geholpen door de lagere prijzen voor fossiele brandstoffen (waardoor elektrisch rijden minder interessant dreigt te worden).

 

Musk zou echter Musk niet zijn, indien hij bij de pakken zou blijven zitten. Zo zorgt Tesla meteen voor een 'upgrade' van zijn sedan Model S. De instapversie krijgt voortaan standaard een batterij van 70 kWh (in plaats van 60 kWh tot nog toe), goed voor 15% meer actieradius. Dat moet de verkoop aanzwengelen in afwachting van de lancering van een SUV, Model X genaamd, in de tweede jaarhelft.

 

Daarnaast kondigde de flamboyante topman ook versterking aan uit het wereldje van de Formule 1: Tesla heeft namelijk Kenny Handkammer aangetrokken. "Hij zal Formule 1-technieken toepassen om de bediening van gewone wagens te revolutioneren", zo maakte Musk via Twitter bekend. Handkammer heeft 25 jaar pitstopervaring, hielp Michael Schumacher en Sebastian Vettel aan ettelijke wereldtitels en vestigde met Red Bull Racing in 2013 het absolute pitstoprecord: 1,9 seconden.

Tags: