Tesla schakelt versnelling hoger | RetailDetail

Tesla schakelt versnelling hoger

Tesla schakelt versnelling hoger

De verkoop van Tesla komt op stoom: in het eerste kwartaal werd een recordaantal van 10.030 elektrische auto's aan de man gebracht (+55%), het sein om nog meer ambitieuze plannen te ontvouwen... te beginnen met de Formule 1!

55% groei op jaarbasis

Exact 10.030 Tesla's zijn er het voorbije kwartaal verkocht: dat zijn er niet alleen meer dan de 9.500 waarop het bedrijf zelf had gemikt, het zijn er ook liefst 55% meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Als topman Elon Musk zijn doelstelling van 55.000 auto's voor het hele jaar wil halen, zal hij echter wel een versnelling hoger moeten schakelen. Daarbij wordt Tesla niet geholpen door de lagere prijzen voor fossiele brandstoffen (waardoor elektrisch rijden minder interessant dreigt te worden).

 

Musk zou echter Musk niet zijn, indien hij bij de pakken zou blijven zitten. Zo zorgt Tesla meteen voor een 'upgrade' van zijn sedan Model S. De instapversie krijgt voortaan standaard een batterij van 70 kWh (in plaats van 60 kWh tot nog toe), goed voor 15% meer actieradius. Dat moet de verkoop aanzwengelen in afwachting van de lancering van een SUV, Model X genaamd, in de tweede jaarhelft.

 

Daarnaast kondigde de flamboyante topman ook versterking aan uit het wereldje van de Formule 1: Tesla heeft namelijk Kenny Handkammer aangetrokken. "Hij zal Formule 1-technieken toepassen om de bediening van gewone wagens te revolutioneren", zo maakte Musk via Twitter bekend. Handkammer heeft 25 jaar pitstopervaring, hielp Michael Schumacher en Sebastian Vettel aan ettelijke wereldtitels en vestigde met Red Bull Racing in 2013 het absolute pitstoprecord: 1,9 seconden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.