Tesla verwacht pas winst in 2020

Tesla verwacht pas winst in 2020

Elon Musk, de CEO van constructeur van elektrische wagens Tesla, zegt dat hij verwacht dat zijn bedrijf pas in het jaar 2020 winst zal maken. Dan moet Model 3 van de Amerikaanse fabrikant volop in productie zijn.

Deze zomer SUV

Die uitspraak deed hij tijdens het Automotive News World Congress in Detroit. Hij verklaarde ook dat er tegen 2025 elk jaar minstens een paar miljoen elektrische auto's van de band moet rollen. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er amper 40.000.


Musk verklaarde ook dat de verkoop in China een stuk lager was dan verwacht. Dat komt volgens hem omdat er te weinig oplaadpunten zijn in de grootsteden, waardoor consumenten nog kiezen voor conventionele auto's.


Tesla wil deze zomer het Model X lanceren, een SUV die vooral op de Amerikaanse markt succes moet kennen. Tegen 2017 moet dan Model 3 in productie gaan. Dat is een goedkoper model dat ervoor moet zorgen dat het aantal verkochte auto's exponentieel stijgt. Tesla denkt daarbij ook aan mogelijkheden om samen te werken met dealers. Voorlopig verkoopt het zelf rechtstreeks aan de klant.

Tags: