Tesla verwacht pas winst in 2020 | RetailDetail

Tesla verwacht pas winst in 2020

Tesla verwacht pas winst in 2020

Elon Musk, de CEO van constructeur van elektrische wagens Tesla, zegt dat hij verwacht dat zijn bedrijf pas in het jaar 2020 winst zal maken. Dan moet Model 3 van de Amerikaanse fabrikant volop in productie zijn.

Deze zomer SUV

Die uitspraak deed hij tijdens het Automotive News World Congress in Detroit. Hij verklaarde ook dat er tegen 2025 elk jaar minstens een paar miljoen elektrische auto's van de band moet rollen. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er amper 40.000.


Musk verklaarde ook dat de verkoop in China een stuk lager was dan verwacht. Dat komt volgens hem omdat er te weinig oplaadpunten zijn in de grootsteden, waardoor consumenten nog kiezen voor conventionele auto's.


Tesla wil deze zomer het Model X lanceren, een SUV die vooral op de Amerikaanse markt succes moet kennen. Tegen 2017 moet dan Model 3 in productie gaan. Dat is een goedkoper model dat ervoor moet zorgen dat het aantal verkochte auto's exponentieel stijgt. Tesla denkt daarbij ook aan mogelijkheden om samen te werken met dealers. Voorlopig verkoopt het zelf rechtstreeks aan de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.