Tesla wil extra showrooms in België

Tesla wil extra showrooms in België

De Amerikaanse autobouwer Tesla wil sterker gaan inzetten op België. Het heeft momenteel al twee verkooppunten in ons land, maar daar moeten nog extra showrooms bijkomen in de nabije toekomst.

Andere markt in België

Dat bevestigde country manager An De Pauw aan De Tijd. Zij heeft de leiding gekregen over de verkooppunten in Aartselaar en Brussel. Voorheen werd België bestuurd vanuit het Europese hoofkwartier in Amsterdam. "Maar Tesla heeft gemerkt dat de Belgische markt anders is dan de Nederlandse", zegt De Pauw aan De Tijd. "België heeft zijn eigen gevoeligheden, zijn eigen wetgeving, eigen politiek klimaat en vooral een tweetalige bevolking."


De Pauw wil nu de gaten gaan opvullen om zo een meer landelijke dekking te krijgen in België. Zo komt er een extra showroom in het zuiden van het land en ook in Oost- en West-Vlaanderen komen er waarschijnlijk extra showrooms. Daarnaast moeten er verschillende extra oplaadpunten bijkomen.


"Door de hoge loonkosten en de bijbehorende cultuur van bedrijfswagens is het premiumsegment in België belangrijker dan in andere landen", zegt Yannick De Macq, de manager van de Tesla-winkel in Brussel. "Dat is een van de belangrijke redenen om in België onze structuur verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.

Volvo bant vanaf 2019 klassieke motoren

05/07/2017

Het Zweedse automerk Volvo gaat vanaf 2019 enkel nog maar modellen op de markt brengen die een hybride of volledig elektrische motor hebben. De traditionele modellen zullen volledig verdwijnen.

Pop-up is marketingtool voor Suzuki

22/05/2017

Belevingsmarketing in de praktijk: samen met andere Japanse merken runt Suzuki in Antwerpen een pop-uplounge ter promotie van de nieuwe Swift. Zo brengen ze een stukje Tokio naar België.

Bestellen bij Starbucks kan nu ook via Ford-wagen

24/03/2017

Autobouwer Ford heeft bekend gemaakt dat chauffeurs die beschikken over een wagen met de SYNC3-stemtechnologie binnenkort ook rechtstreeks bestellingen kunnen plaatsen bij koffieketen Starbucks.

Back to top