Tesla wil extra showrooms in België | RetailDetail

Tesla wil extra showrooms in België

Tesla wil extra showrooms in België

De Amerikaanse autobouwer Tesla wil sterker gaan inzetten op België. Het heeft momenteel al twee verkooppunten in ons land, maar daar moeten nog extra showrooms bijkomen in de nabije toekomst.

Andere markt in België

Dat bevestigde country manager An De Pauw aan De Tijd. Zij heeft de leiding gekregen over de verkooppunten in Aartselaar en Brussel. Voorheen werd België bestuurd vanuit het Europese hoofkwartier in Amsterdam. "Maar Tesla heeft gemerkt dat de Belgische markt anders is dan de Nederlandse", zegt De Pauw aan De Tijd. "België heeft zijn eigen gevoeligheden, zijn eigen wetgeving, eigen politiek klimaat en vooral een tweetalige bevolking."


De Pauw wil nu de gaten gaan opvullen om zo een meer landelijke dekking te krijgen in België. Zo komt er een extra showroom in het zuiden van het land en ook in Oost- en West-Vlaanderen komen er waarschijnlijk extra showrooms. Daarnaast moeten er verschillende extra oplaadpunten bijkomen.


"Door de hoge loonkosten en de bijbehorende cultuur van bedrijfswagens is het premiumsegment in België belangrijker dan in andere landen", zegt Yannick De Macq, de manager van de Tesla-winkel in Brussel. "Dat is een van de belangrijke redenen om in België onze structuur verder uit te bouwen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.

“Benzine en diesel vanaf 2035 verdwenen”

14/07/2017

In een nieuw rapport voorspellen onderzoekers van ING dat er vanaf 2035 geen wagens meer geproduceerd zullen worden die rijden op diesel of benzine. Volgens het rapport zal elektrisch rijden binnenkort al goedkoper zijn dan met een traditionele motor.