Tesla wil extra showrooms in België

Tesla wil extra showrooms in België

De Amerikaanse autobouwer Tesla wil sterker gaan inzetten op België. Het heeft momenteel al twee verkooppunten in ons land, maar daar moeten nog extra showrooms bijkomen in de nabije toekomst.

Andere markt in België

Dat bevestigde country manager An De Pauw aan De Tijd. Zij heeft de leiding gekregen over de verkooppunten in Aartselaar en Brussel. Voorheen werd België bestuurd vanuit het Europese hoofkwartier in Amsterdam. "Maar Tesla heeft gemerkt dat de Belgische markt anders is dan de Nederlandse", zegt De Pauw aan De Tijd. "België heeft zijn eigen gevoeligheden, zijn eigen wetgeving, eigen politiek klimaat en vooral een tweetalige bevolking."


De Pauw wil nu de gaten gaan opvullen om zo een meer landelijke dekking te krijgen in België. Zo komt er een extra showroom in het zuiden van het land en ook in Oost- en West-Vlaanderen komen er waarschijnlijk extra showrooms. Daarnaast moeten er verschillende extra oplaadpunten bijkomen.


"Door de hoge loonkosten en de bijbehorende cultuur van bedrijfswagens is het premiumsegment in België belangrijker dan in andere landen", zegt Yannick De Macq, de manager van de Tesla-winkel in Brussel. "Dat is een van de belangrijke redenen om in België onze structuur verder uit te bouwen."

Tags: