Tesla zet turbo aan voor Europa

Tesla zet turbo aan voor Europa

Het Amerikaanse automerk Tesla gaat flink uitbreiden in Europa, om zo tegemoet te komen aan het groeiende aantal Europese klanten. Zo komen er onder andere meer dan dertig nieuwe winkels in heel Europa.

Gratis doorheen Europa

Naast de dertig nieuwe filialen zal Tesla ook werken aan het uitbreiden van het Supercharger-netwerk. Die supersnelle laadstations dienen voor het Model S van Tesla en zijn gratis te gebruiken voor eigenaars van zo'n wagen. Een uitgebreid netwerk zal er voor zorgen dat klanten van Tesla gratis grote afstanden zullen kunnen afleggen in Europa.

 

"Tegen het einde van het jaar verwachten we dat je vrijwel overal naartoe kan reizen in Europa, uitsluitend door gebruik te maken van Superchargers", zegt CEO en co-oprichter van Tesla Motors, Elon Musk.

 

In 2013 verkocht Tesla wereldwijd 22.477 wagens. Tegen het einde van 2014 verwacht Tesla dat de verkoop in Europa en Azië samen twee keer zo groot zal zijn als in Noord-Amerika. Drijvende factor achter die groei moet het Verenigd Koninkrijk worden, waar dit jaar een Model S met het stuur aan de rechterkant wordt gelanceerd. Daarnaast moeten ook competitieve financierings- en leasingopties de verkoop opdrijven.

Tags: