Tesla zet turbo aan voor Europa | RetailDetail

Tesla zet turbo aan voor Europa

Tesla zet turbo aan voor Europa

Het Amerikaanse automerk Tesla gaat flink uitbreiden in Europa, om zo tegemoet te komen aan het groeiende aantal Europese klanten. Zo komen er onder andere meer dan dertig nieuwe winkels in heel Europa.

Gratis doorheen Europa

Naast de dertig nieuwe filialen zal Tesla ook werken aan het uitbreiden van het Supercharger-netwerk. Die supersnelle laadstations dienen voor het Model S van Tesla en zijn gratis te gebruiken voor eigenaars van zo'n wagen. Een uitgebreid netwerk zal er voor zorgen dat klanten van Tesla gratis grote afstanden zullen kunnen afleggen in Europa.

 

"Tegen het einde van het jaar verwachten we dat je vrijwel overal naartoe kan reizen in Europa, uitsluitend door gebruik te maken van Superchargers", zegt CEO en co-oprichter van Tesla Motors, Elon Musk.

 

In 2013 verkocht Tesla wereldwijd 22.477 wagens. Tegen het einde van 2014 verwacht Tesla dat de verkoop in Europa en Azië samen twee keer zo groot zal zijn als in Noord-Amerika. Drijvende factor achter die groei moet het Verenigd Koninkrijk worden, waar dit jaar een Model S met het stuur aan de rechterkant wordt gelanceerd. Daarnaast moeten ook competitieve financierings- en leasingopties de verkoop opdrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.