Touring Glass strikt opnieuw grote autoverzekeraar | RetailDetail

Touring Glass strikt opnieuw grote autoverzekeraar

Touring Glass strikt opnieuw grote autoverzekeraar

Touring Glass wil marktleider Carglass het vuur aan de schenen leggen: nadat de autoglasspecialist van Touring eerder al een deal sloot met AXA, wist de challenger nu ook Allianz aan de haak te slaan.

Marktleider Carglass uitgedaagd

Touring Glass wordt een 'erkend partner' van verzekeringsmaatschappij Allianz, wat betekent dat Allianz-klanten voortaan ook bij Touring Glass kunnen aankloppen in geval van een sterretje, barst of gebroken autoruit. Ze kunnen daarvoor terecht in een van de intussen dertien Touring Glass-vestigingen in het land of desgewenst bij het mobiele interventieteam, thuis of op het werk.

 

Met die nieuwe deal kan Touring Glass, dat mobiliteitsorganisatie Touring in april 2013 oprichtte, huidig marktleider Carglass nog wat meer het vuur aan de schenen leggen. Half maart maakte de groep ook al bekend een deal te hebben gesloten met AXA, marktleider op de Belgische autoverzekeringsmarkt.

 

Vandaag wordt de markt van de autobeglazing gedomineerd door D'Ieteren-dochter Carglass. "Vindt u het normaal dat één speler drie kwart van de markt in handen heeft? Er moet wat meer evenwicht komen in de markt van de voertuigbeglazing", zo zegt Touring Glass-CEO Xavier de Buck. Hij wil in 2018 een marktaandeel van zo'n 10%. Om een fijnmazige nationale dekking te hebben, ambieert het bedrijf zeventien vestigingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.

Mercedes verkoopt aantal Belgische garages

20/07/2017

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz gaat een tiental garages in België en Luxemburg verkopen. Momenteel baat het zelf 14 verkooppunten uit in België, daarvan zullen er vijf verkocht worden. In Luxemburg wordt gezocht naar een overnemer voor vijf garages.